Usturoiul – un medicament minune

Usturoiul – un medicament minune

0 141

Usturoiul este o planta cu care am crescut si pe care o intalnim atat de des. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural din lume. Proprietatile sale curative merg atat de departe incat poate vindeca pana si cancerul de colon.
Denumirea botanica a usturoiului este “Allium sativum”, acesta facand parte din familia Liliaceae. Frunzele usturoiului sunt lungi, inguste si plate, asemanandu-se cu firul de iarba. Bulbul acestuia este de natura compusa, fiind format din mai multi graunti, grupati intr-o unitate stransa.
Bulbul usturoiului contine alicin, enzime, proteine, minerale, vitaminele B si C, lipide, aminoacizi si uleiuri volatile.
Folosirea usturoiului ca antiseptic natural este recomandata din cele mai vechi timpuri. Usturoiul este recomandat adesea cand vine vorba de raceli, gripe si viroze.
Usturoiul este singurul antibiotic care elimina bateriile si protejeaza corpul, in acelasi timp. Usturoiul este poate cea mai studiata planta medicinala din lume. Numai in ultimii cincisprezece ani s-au facut nu mai putin de 200 de cercetari clinice si de laborator, despre efectele sale terapeutice, record neatins de nici o alta planta medicinala de pe glob.
Usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de “germaniu” si “seleniu” organic”, vital in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer. Usturoiul intareste sistemul imunitar, care este foarte important pentru lupta impotriva cancerului.
Usturoiul este o planta cu o foarte mare valoare alimentara, cu un gust picant si o aroma inconfundabila. Denumirea de usturoi vine de la faptul ca mestecarea lui iti provoaca o usturime pe limba, iar bulbii sunt numiti „catei” de usturoi pentru ca iti dau senzatia ca iti musca limba.
Sunt recunoscute si efectele benefice asupra hipertensivilor, in industria farmaceutica ursturoiul fiind folosit la fabricarea medicamentelor care scad tensiunea arteriala prin incetinirea pulsului.
Usturoiul este un bun homeopatic, fiind folosit cu succes in ameliorarea problemelor digestive si ale bronsitei cronice.
Nu este indicat:
– persoanelor cu dermatoze, iritatii ale stomacului si intestinelor
– femeilor care alapteaza, deoarece altereaza gustul laptelui si provoaca colici neplacute sugarilor
– persoanelor care sufera de congestie pulmonara.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.