Ciresele si secretele lor nutritive

Ciresele si secretele lor nutritive

0 222

Fie ca sunt dulci sau amare, ciresele au din plin substante nutritive. Consumate frecvent, ciresele intaresc sistemul imunitar, ele ajutand organismul sa lupte impotriva bolilor cronice: obezitate, afectiuni cardiace, hepatice, renale, cancer si imbatranire prematura.
Analizandu-se compozitia, s-a observat ca ciresele contin vitaminele A si C, vitamine din complexul B, dar si saruri de potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, alaturi de microelemente cum ar fi zincul, manganul, cuprul, cobaltul si de zaharuri. Datorita acestora, contribuie la intarirea oaselor, a dintilor si la regenerarea pielii. Unele soiuri de cirese, colorate intens in rosu, contin in plus multe flavonoide, substante care combat radicalii liberi.
Potrivit unui studiu american, un consum zilnic de 200 g de cirese coboara nivelul acidului uric in sange. Alte studii efectuate in Australia dovedesc ca polifenolii din cirese stimuleaza producerea de insulina. De aceea, persoanele cu diabet de tip II beneficiaza cel mai mult de efectul polifenolilor prezenti in compozitia chimica a cireselor.
Pentru consumatorii de cirese, riscul imbolnavirii de cancer de intestin este redus, in comparatie cu persoanele care nu consuma cirese. Aceasta este concluzia unui alt studiu efectuat pe soareci, care a demonstrat ca, la animalele hranite cu cirese, s-au dezvoltat mai putine tumori si de marimi reduse. Mai mult, consumul de cirese previne si cresterea tumorilor mamare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.