Cum s-a fript Ibadesa cu Aristotel Cancescu

Cum s-a fript Ibadesa cu Aristotel Cancescu

0 904

Spitalul de la Harman s-a daramat, a venit Ibadesa si l-a luat. Suna bine pentru un prohod pe note al unuia din esecurile lui Aristotel Cancescu. Cu mica ajustare ca bietii spanioli n-au luat inca nimic de pe urma proiectului in care au avut proasta inspiratie sa se combine in 2008 cu Consiliul Judetean. Ibericii incearca de atunci sa-si recupereze banii investiti in elaborarea studiului pentru spitalul clinic universitar pe care tot ei ar fi trebuit sa-l construiasca la Harman si apoi sa-l doteze. Cand au venit la Brasov sa-si primeasca banii, conform contractului semnat cu conducerea Consiliului Judetean, au avut parte de o experienta neplacuta. Cei mai reputati proiectanti si constructori de spitale din Europa au cunoscut umilinta la usa lui Aristotel Cancescu. In disperare de cauza, indignati si stupefiati de atitudinea sefimii judetului, reprezentantii Ibadesa au facut atunci apel la Ambasada Spaniei la Bucuresti si la Guvernul Romaniei pentru a-l determina pe Cancescu sa-si respecte obligatiile contractuale. Concilierile organizate pentru a pune de acord cele doua parti au esuat, iar Hospital Project SRL n-a mai ajuns la Harman ci la instantele pariziene, unde stipula contractul ca se vor judeca litigiile in aceasta speta. La vremea aceea, spaniolii pretindeau Consiliului Judetean un milion si jumatate de euro pentru elaborarea studiului, plus cheltuielile ocazionate de numeroasele vizite si daunele morale pentru atingerile aduse imaginii firmei.
Nimeni nu parea sa mai stie la Brasov ceva despre mersul procesului de la Paris, cand Aristotel Cancescu a dezgropat subiectul Ibadesa la ultima conferinta de presa. Cand a spus ca trebuie platita catre Ibadesa suma de 500.000 de euro, pe care n-are de gand s-o achite singur, ci in solidar cu partenerii Consiliul Local Brasov si Primaria Harman.
Aristotel Cancescu tine, se pare, o contabilitate separata, pentru ca vicepredintele social-democrat al Consiliului Judetean nu stie nimic de suma ceruta de Ibadesa; Ioan Ochi pretinde ca nu are nicio chitanta in plata catre spanioli.
Pana se va decide cine ii plateste pe cei de la Ibadesa si care este suma reala pe care o solicita ibericii, Aristotel Cancescu nu renunta la ideea construirii unui nou spital. Tot cu niste parteneri din strainatate, asa cum a anuntat la pomenita conferita de presa.
Cantecelul din incipit continua, natural, cu „vom face altul pe rau in jos”. Daca noii investitori stranieri vor pati ca Ibadesa, raul din refren are toate sansele sa fie Apa Sambetei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.