Congresele lungi si dese …cheia marilor succese!

Congresele lungi si dese
…cheia marilor succese!

0 300

Putem atrage atentia liderilor PSD ca nu mai este valabil faptul ca: “congresele lungi si dese cheia marilor succese”? Aceasta sa fie strategia PSD si a tanarului lider Ponta alaturi experimentatul Nastase? Congresele? Nu vrem sa ne mai amintim de glorioasele manifestari de la Sala Palatului nici pana la 1989 si nici cele care s-au tinut dupa. Super Congresele cu aplaudaci si lozinci nu mai pot fi digerate de romani. Nici cele de tip occidental, europene sau americane nu mai pot stimula nici macar proprii membri de partid. Suntem in criza, romanii asteapa mai multe fapte, mai putine vorbe, deloc aplauze.
Dle Ponta si Nastase, lasati-l pe Traian Basescu sa vorbeasca! Cunoasteti ca fiecare “pasare pe limba ei se …inneaca”? Lasati-l!
„In 16 octombrie, vreau un Consiliu National care sa se transforme intr-un Congres Extraordinar al PSD, sa fie un lucru serios si sa punem totul intr-un Statut al PSD. Vreau sa dam, tot atunci, semnale pentru 2011. Ma refer la ce vom face si ce proiecte vom initia”, a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Zalau, Victor Ponta, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Victor Ponta a mai afirmat ca va face primele demersuri pentru organizarea Congresului Extraordinar la urmatorul BPN, intrucat considera necesar ca in fiecare toamna social-democratii sa aiba o reuniune majora la nivel national, cum este cea din octombrie, in care isi vor trasa strategiile pentru anul urmator.
Dupa Ponta, Congresul PSD ar trebui sa demonstreze oamenilor ca exista si alte solutii pentru situatia economica a tarii si ca PSD le poate pune in aplicare.
Nu-l contrazicem pe proaspatul lider democrat, sigur solutii or fi, toate partidele sunt “pline” de solutii. Ne intrebam cu cine vrea sa le promoveze. PSD a ramas tot la remorca baronilor lacomi de functii si averi. Schimbarile care se fac, acolo unde liderii anchilozati accepta acest alucru, sunt formale, cu scopul de a pacali opinia publica.
Ne uitam la Brasov: totul este o spoiala politica si o cardasie generalizata intre cei care conduc institutiile publice. Nu aplicarea principiilor social-democrate este scopul activitatii politice, ci vanarea banului public. Liderul brasovean al PSD (cel cu promovarea solutiilor) e mai mult la Bucuresti.
Dle Ponta nu ai cu cine sa guvernezi! Schimbarea saltelelor nu a fost o solutie niciodata. Pentru ca ce inseamna un Congres altceva decat o “saltea”.
Nu congresele rezolva situatia politica-organizatorica sau problemele de reprezentare din PSD ci “schimbarea”. Cum credeti ca cei care au distrus sute de intreprinderi, obligand milioane de romani sa-si vanda locurile de munca pe salariile compensatorii, sau cei care si-au facut portii imense din mostenirea Epocii de aur, vor schimba ceva?
Costica, amicul lui Georgica, aliat cand cu Bebita sau Vasilica, cand cu Janos, toti si-au “tinut de sase” pe rand, unul altuia, in rotatia la putere sau prin partide, la furat bugetul public. Credeti ca vor face altceva dupa congresul din toamna decat ce au invatat si au experimentat in cei 20 de ani luminati de tranzitie?
Nu, nu vor face decat ceea ce stiu sa faca: sa fure. Asta in situatia in care ii mai alege cineva sau se va reusi si fraudarea urmatoarelor alegeri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.