Icoana Fecioarei Maria de Guadalupe vine la Brasov

Icoana Fecioarei Maria de Guadalupe vine la Brasov

0 147

De fiecare daca cand se pune in discutie credinta in Dumnezeu, sustinatorii credintei se grabesc sa scoata pe tapet — precum asul din maneca — un citat pretins a fi din Malraux: „Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”.
Comunitatea catolica se va bucura, la sfarsitul acestei saptamani, de un eveniment aparte. Astfel, sambata, la Parohia „Inaltarea Sfintei Cruci (preot paroh Mathe Wilhelm) va fi adusa icoana miraculoasa a Sfintei Fecioare Maria de la Guadalupe.
Icoana este, de fapt o copie fidela in marime naturala a originalului care se afla in Mexic, cea care este cunoscuta ca fiind nepictata de mana omeneasca (singura aprobata de Biserica Catolica) si fiind consacrata ca Protectoarea pruncilor nenascuti.
Episcopii catolici din Mexic au binecuvantat periplul ei prin biserici pentru oprirea avorturilor.
Icoana Fecioarei din Mexi este cunoscuta crestinilor din Romania, in marea lor majoritate ortodocsi, mai ales din telenovelele produse in America Latina.
Cu aceasta ocazie se va celebra o zi pentru apararea vietii in Parohie, in program fiind incluse sfinte Liturghii, rozarii, adoratie euharistica, proiectii video, predici pe aceasta tema.
Printre prezentari se vor putea viziona diverse filme si documentare, precum „Iarna Demografica”, care prezinta statistic tendintele de disparitie a populatiei din Europa si America de Nord, cu implicatiile lor grave si multiple, din cauza reducerii drastice a natalitatii sau „Strigatul mut”, despre agonia copilasului in timpul unui avort chirurgical, realizat de dr. Bernard Nathanson. Organizatori ai acestui eveniment sunt Asociatia Darul Vietii si Parohia.
Aparuta in mod miraculos pe vesmantul (Tilma) unui indian aztec convertit la crestinism – Juan Diego, in Guadalupe, Mexic, in 1531, imaginea Sfintei Fecioare purtandu-l pe Isus in pantecele sau, a devenit cunoscuta si venerata nu doar de catre locuitorii Mexicului, ci de intreaga lume crestina
Unul dintre principalele obiceiuri legate de Icoana Maicii Domnului de la Guadalupe, este ca femeile insarcinate sau mamele care abia au nascut, sa vina sa se inchine si sa-si prezinte pruncii Preasfintei Fecioare, oferindu-i protectiei celei care l-a primit si l-a purtat pe Fiul lui Dumnezeu in pantecele ei.
Papa Benedict al XIV-lea si-a exprimat uimirea in fata unei picturi atat de gingase care a sfidat intemperiile timpului.
„Totul este miraculos in acest portret iesit din florile culese de pe un pamant complet arid si care nu produce decat spini. Este imprimat pe o panza fragila incat putem vedea prin ea. Si totusi nici suprema ei frumusete si nici stralucirea culorilor nu au fost deteriorate de umiditatea lacului vecin care corodeaza aurul, argintul si arama. Pentru nici o alta natiune Dumnezeu nu a mai facut atat de mult.”
Nici un expert, nici un pictor nu au putut explica cum a putut sa reziste acest portret inca din 1531.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.