ADMISI IN FACULTATE si cu nota 5

ADMISI IN FACULTATE si cu nota 5

0 310

Studentii care au aplicat la facultate in acest an au reusit sa obtina un loc intr-o institutie de invatamant de stat si cu nota minima 5.
Cu toate acestea, au fost si absolventi de liceu mai silitori care au fost „premiati” cu nota 10 „curat” pentru lucrarile deosebite pe care le-au facut.
In cadrul Universitatii din Bucuresti, studentii cu cele mai mari note au fost cei care nu au dat examen de admitere si au participat numai la un concurs de dosare, dupa cum era de asteptat, de-altfel. Astfel, facultatile de Administrarea Afacerilor si Geografie au avut peste 10 candidati pe un singur loc, si evident, unde concurenta este mare si notele de admitere sunt printre cele mai mari.
Cea mai mare nota de la Facultatea de Administratie si Afaceri a fost de 9,93 pe care a avut-o un student de la specializarea Administrarea Afacerilor. Cea mai mica nota care a permis intrarea unui student la locurile de la buget in cadrul acestei facultati a fost 9,43, nota unui student al specilizarii Administratie Publica.
Universitatea Politehnica din Bucuresti este una dintre putinele universitati care au cerut studentilor sa dea examen de admitere pentru fiecare specializare din cadrul facultatilor.
Cele mai cautate facultati din cadrul Universitatii Politehnica sunt, de obicei, Facultatea de Automatica si Calculatoare, facultatea de Transporturi si cea de Electronica, Electrotehnica si Tehnologia Informatiei.
O diferenta clara intre cea mai mare si cea mai mica nota a fost insa la Facultatea de Transporturi. Prima nota de aici a fost de 9,97 obtinuta de un student de la Ingineria Autovehiculelor, in timp ce ultima abia a depasit pragul de 5. Studentul cu cea mai mica nota din cadrul acestei facultati a luat numai 5,27 si va invata la Inginerie electronica si telecomunicatii.
In privinta notelor obtinute de studentii de la Facultatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, acestea vor fi facute publice abia la inceputul anului universitar.
La facultatile din Brasov, s-au obtinut note destul de mari in comparatie cu ceilalti ani si candidatii au trebuit sa sustina examen. Nota finala a fost calculata ca media intre nota obtinuta la examen si media la bacalaureat, motiv pentru care nu a fost obtinut nici un 10 „curat”, desi au fost candidati care la examenul de admitere au reusit sa obtina nota maxima. Au fost si facultati unde admiterea s-a facut pe baza de concurs de dosare, cum a fost cazul Facultatii de Drept sau Silvicultura. La facultati mai putin cautate, cum a fost cea a Ingineriei Lemnului, ultima nota la locurile bugetate a fost 6,38.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.