Fructe preferate de romani

Fructe preferate de romani

0 303

Romanii nu prea sunt obisnuiti sa consume fructe. Desi acestea sunt mult mai gustoase si mai ieftine si se gasesc din abundenta, romanii nu prea se simt atrasi de acest aliment deosebit de important pentru sanatatea lor si nu stiu sa profite de acest lucru.
Spre deosebire de alte categorii de alimente, mai ales in cazul fructelor proaspete avantajul acestea pot fi consumate fara repercusiuni negative din niciun punct de vedere.
Fructele sunt indicate pentru combaterea stresului si pentru asigurarea cantitatii optime de vitamine si minerale.
Iata care sunt, totusi, categoriile de fructe preferate de romani.
Un studiu realizat de compania Granini arata ca peste trei sferturi dintre conationalii nostri, 79%, sunt fideli consumului de mere. Pe pozitiile doi si trei se afla exoticele banane si portocale, preferatele a 59% dintre participantii la studiu, si kiwi, la o distanta considerabila, 16%.
Perele, strugurii, grapefruitul, mandarinele si capsunele sunt preferatele a mai putin de 10% dintre romani.
Studiul, efectuat in aprilie 2010 pe un esantion de 1053 de persoane din mediul urban, din toate zonele Romaniei, a scos in evidenta faptul ca mai mult de jumatate dintre respondenti (55%) consuma fructele intre mese, ca gustari, in timp ce 35% prefera consumul de fructe seara, iar 23% mananca fructe la masa de pranz.
Merele sunt de departe cele mai cultivate si consumate fructe din Romania. Acestea previn bolile cardiovasculare prin scaderea colesterolului din sange, deoarece prin aceasta previn ateroscleroza cu toate consecintele ei neplacute, in special infarctul miocardic si accidentele vasculare cerebrale.
Banana este cel mai vechi fruct de pe pamant, spun specialistii. Consumata singura, sau, de preferat, cu miere, banana este un aliment tonic si remineralizant, recomandat insistent anemicilor, astenicilor, celor care depun efort fizic si intelectual, copiilor in perioada de crestere, persoanelor in varsta, pe care le apara de decalcifiere.
Persoanele suferinde de ulcer duodenal pot obtine o actiune calmanta, deloc neglijabila, asupra mucoasei intestinale, consumand in mod regulat acest fruct.
Portocala are si ea o serie de calitati remineralizante: fiind un mare depozitar de saruri minerale – mai ales calciu – acest fruct fortificand organismul, stimuland imunitatea naturala si luptand impotriva bolilor infectioase.
Ficatul, rinichii si intestinele sunt organele pe care portocala le stimuleaza energic, curatand organismul in profunzime si debarasandu-l de toxinele si de deseurile sale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.