Elevii din Brasov invata MESERIE
Elevii de la scolile de arte si meserii din Brasov au acum sansa sa-si cladeasca o cariera inca de pe bancile institutiilor de invatamant pe care le frecventeaza. Daca universitatile scot absolventi pe banda rulanta care apoi nu au ce face cu informatiile si cunostintele acumulate, ei bine, absolventii de scoli din Brasov invata „meserie” si isi pot gasi foarte usor un serviciu decent si stabil odata intrati pe piata muncii.
Acest lucru este acum posibil datorita proiectului „Invatare si modernizare printr-un parteneriat activ pentru cariera tinerilor” (I.M.P.A.C.T.) care se deruleaza la Brasov pana in 2013.
Elevii Colegiului Tehnic „Mircea Cristea” au o sansa reala sa se angajeze imediat dupa terminarea scolii.
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin care li se ofera elevilor sansa sa faca practica la Ina Schaeffler.
La finalul anilor de studiu, compania ii angajeaza pe cei care au dovedit seriozitate si indemanare in atelierul dotat cu aparatura de ultima generatie si pregatit special pentru nevoile tinerilor care merg in practica.
„Pana acum am avut o grupa de 76 de elevi in practica acolo, adica toti cei pe care ii mai aveam la Scoala de Arte si Meserii plus ceva elevi ai liceului. De acum vom avea doar elevi din liceu, pana la 120 cat sunt cuprinsi in proiect, pentru ca Scoala de Arte si Meserii s-a desfiintat”, spune Delia Ileana Wusinczky, directoarea Colegiului Tehnic „Mircea Cristea”, citata de cotidianul Adevarul.
Scopul proiectului este acela de a forma elevii si a-i pregati atat din punct de vedere teoretic, cat si practic, in domeniile mecanica si electrica. Elevii sunt atent supravegheati si au parte chiar si de beneficii material.
„Elevii primesc si o suma de bani la finalul anului de practica, primesc zilnic pranzul plus cate un suc si au parte si de transport gratuit. Daca isi dau interesul, aceasta societate ii angajeaza”, mai adauga directoarea colegiului, informeaza aceeasi sursa.