Transfagarasanul si Transalpina se inchid!

Transfagarasanul si Transalpina se inchid!

0 379

Cele mai inalte cai de circulatie rutiera din tara se inchid incepand cu 1 noiembrie a.c. pana la 30 iunie 2012.

Transfagarasanul
Drumul National 7C – Transfagarasan se inchide circulatiei publice in perioada 1 noiembrie 2011 – 30 iunie 2012 intre km 104 + 000 (Piscu Negru, judetul Arges) si km 130 + 800 (Cabana Balea Cascada, judetul Sibiu), informeaza Compania Nationala a Drumurilor (CNADNR).
Sectorul de drum inchis circulatiei va fi semnalizat corespunzator. Participantii la trafic sunt rugati sa respecte semnalizarea rutiera existenta pe DN 7C – Transfagarasan pe urmatoarele sectoare: localitatea Bascov, judetul Arges si km 104 + 000, Piscu Negru, judetul Arges, respectiv kilometrul 130 + 800, Cabana Balea Cascada si intersectia cu DN 1 km 151 + 955, judetul Sibiu.
Decizia a fost luata in conformitate cu regulamentul de functionare nr. 524/1995 a DN 7C – Transfagarasan si avand in vedere conditiile meteorologice nefavorabile din aceasta perioada ce pot periclita siguranta circulatiei prin caderi de stanci, alunecari de teren, inzapeziri, pericol de polei.

Transalpina
Soseaua „Transalpina” (DN 67C) va fi inchisa de la 1 noiembrie.
„Astazi (luni – n.r.) punem panouri de blocare a circulatiei. Incepand de maine, Transalpina va fi oficial inchisa pana cel mai devreme la data de 15 aprilie, in functie de zapada. Sunt deja temperaturi negative si ninge in zona asa ca circulatia pe acest sector de drum, ma refer la portiunea Obarsia Lotrului – Ranca, unde soseaua urca la peste 2.000 de metri altitudine, devine imposibila. Rugam conducatorii auto sa nu se hazardeze in aceasta perioada pe Transalpina”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Sectiei Drumuri Nationale Valcea, Eugen Manescu.
Soseaua „Transalpina” sau DN 67C, cunoscuta drept cel mai inalt drum din Romania depasind peste 2.100 de metri altitudine in Pasul Urdele si Muntinu, strabate patru judete – Gorj, Valcea, Sibiu, Alba.
Transalpina porneste efectiv din orasul Novaci (Gorj) si se termina in orasul Sebes (Alba), traversand Muntii Parang de la sud la nord, altitudinea cea mai mare avand-o pe o portiune de aproximativ 20 de km in judetul Valcea, unde se prezinta ca o „sosea de creasta”.
Drumul a fost dat partial in circulatie in 2010, in urma unui program de reabilitare de aproximativ 350 de milioane de euro, iar potrivit statisticilor in vara acestui an a cunoscut un aflux mare de turisti, concurand Transfagarasanul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.