Turistic, suntem o tara palmiera

Turistic, suntem o tara palmiera

0 346

Ministerul Turismului n-a gasit originalitatea de a-si acoperi goliciunea strategiilor cu o frunza autohtona. Asa cum au descoperit niste internauti de bine care-si petrec viata la computer, frunzulita stilizata din noul logo al Romaniei este furata/inchiriata de la o firma specializata in crearea de logouri si promovare turistica. Priceputii de la minister n-au fost in stare sa produca ei insisi o imagine originala: a trebuit sa cumpere – sau, mai rau, sa sterpeleasca una – din oferta de pe net. Cam rusinos, daca nu chiar lejer penal, pentru autorii ministeriali de strategii, care au la dispozitie mai mult banet public decat oricare din ministerele scapatate ale patriei.
Furata sau inchiriata, frunzulita aia nu e oricum din peisajul patriei. Aduce suspect a frunza de palmier, specie a carei aclimatizare s-a ratat inca din vremea ministeriatului efeminat al lui Aghaton. Si Elena Udrea spusese oricum ca promovarea litoralului nu mai e prioritate in acest sezon. Unde poate ca un peste in agonie, agitand a moarte branhiile pe nisipul incins, ar sugera mai bine ce se petrece pe plaja zilele astea. Dar si un morman de gunoaie ori vesnicele alge in putrefactie de la malul apei ar concura cu succes pentru un loc in logo-ul de tara.
Carcotasii nu se vor mira ca tocmai o frunzulita ce promitea turistilor clorofila si zile ecologice si verzi sa-i faca zile negre duduii Udrea, erijata in postura de Eva a turismului. Sa nu-i pasca din nou pe ziaristi si indiscreti poftele adamice de a musca din fructul oprit al cunoasterii bugetului cheltuit pe conceperea noului brand de tara, cu logo inclus. Niciunul n-ar vrea sa rateze momentul in care, la audieri, Elena Udrea va fi chemat sa demonstreze concret ca frunzulita aia exotica se muleaza pe specificul local.
Singura consolare turistica este ca am upgradat nivelul de tara. Am urcat de la stadiul de tara bananiera la una palmiera.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.