Maracuja sau fructul pasiunii

Maracuja sau fructul pasiunii

0 199

Fructul pasiunii este un fruct specific sezonului rece. Denumit si Passiflora edulis sau Maracuia in America de Sud, este originar din Brazilia.
Planta care produce fructul pasiunii se regaseste in peste 400 de soiuri, insa numai aproximativ 30 dintre acestea produc fructe comestibile.Fructul pasiunii este considerat unul dintre cele mai exotice fructele tropicale, datorita aromei si gustului.
Dupa ce a fost cules, fructul pasiunii nu se mai coace,de aceea este indicat sa fie cumparat copt. La temperatura camerei se poate pastra doar cateva zile, pe cand la frigider, chiar si 3-4 saptamani.
Cand coaja fructului este putin incretita, este ideal pentru a fi cosumat. Atunci fructul, atinge valorile nutritive maxime.
Fructul pasiunii este cunoscut pentru proprietatile sale calmante, iar atunci cand este consumat inainte de a merge la culcare – este eficient pentru relaxare si ofera in timpul noptii un somn odihnitor .
Sucul obtinut din fructul pasiunii este un excelent stimulent digestiv si ajuta in tratarea multor boli gastrice.
Semintele de Maracuia au un continut mare de fibre, necesare organismului pentru curatirea colonului, pentru imbunatatirea digestiei si ajuta la prevenirea atacurilor vasculare cerebrale.
Vitamina A pe care o contine acest fruct ajuta organismul sa elimine radicalii liberi ce provoaca leziuni la nivelul pielii si imbunatateste vederea.
De asemenea, se crede ca un compus din acest fruct blocheaza histamina, reduce alergia si inflamatia. In plus mai diminueaza si simptomele astmului.
Antioxidantii regasiti in fructul pasiunii au rolul de a inhiba cresterea celulelor canceroase.
Maracuja are proprietati laxative, ideal pentru cei care fac dieta/cura de slabire.
Din samburi se extrage un ulei care este foarte apreciat in cosmetica pentru ingrijirea tenului si parului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.