Becurile ECO nu au lumina CALDA

Becurile ECO nu au lumina CALDA

0 267

Uniunea Europeana, care printre diferitele directive administrativ-economice, se arata si foarte grijulie cu mediul inconjurator, ia masuri si pentru rezolvarea neregulilor care „polueaza” environmentul.
In consecinta, multe masuri se refera la conservarea si diminuarea consumului de energie electrica si, pentru aceasta, s-a interzis folosirea becurilor de 100 si 75 de wati.
Aceste becuri sunt total neeconomice, dar acest fapt nu-l preocupa pe romanul de rand care prefera aceasta lumina calda a becurilor clasice in defavoarea luminii rece de neon a celor „ecologice”.
Daca la 1 septembrie 2009 au fost interzise becurile cu incandescenta de 100 W, de luna aceasta sunt interzise si cele de 75 W.
Romanii, preocupati de modul in care isi vor ilumina locuintele, au cumparat becuri cu incandescenta in cantitati industriale.
Cei mai interesati de becurile de 75W sunt mai ales oamenii in varsta. “La cele noi, sa stiti ca nu imi place lumina. Si nu se potrivesc la toate instalatiile”, spune Ileana Mireanu, din Bucuresti, citata de Evenimentul Zilei.
Un studiu european arata ca, in gospodariile din Romania, doar unul din cinci becuri este economic.
Potrivit expertilor, odata cu aceasta masura, in Uniunea Europeana se va consuma cu 60% mai putina electricitate daca vechile becuri, cele cu incandescenta, vor fi inlocuite cu lampi fluorescente.
Specialistii va recomanda lampile fluorescente compacte (in magazine le veti gasi drept CFL-uri) sau becuri cu tehnologie LED. Pe ultimele le gasiti mai rar, iar primele sunt becurile acelea spiralate pe care le vedeti peste tot. Aceste becuri au fost incluse in clasa energetica A si reduc facturile cu 50-70%. Durata medie de functionare este de 10.000 de ore (la becurile cu incandescenta este de 1.000 de ore).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.