GUTUIA – un fruct de aur cu 100 de proprietati

GUTUIA – un fruct de aur cu 100 de proprietati

0 257

Medicii nutritionisti considera gutuile drept o sursa semnificativa de zaharuri simple, usor asimilabile de organism, elemente minerale si vitamine. In plus, specialistii adauga ca aceste fructe au un continut ridicat de substante pectice, cu rol important in reducerea colesterolului din organism. Mai mult, ele ajuta la reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare si la eliminarea substantelor toxice din organism.
Gutuia are proprietati astringente, aperitive si fortifiante. Principalele substante active (vitamina A, C si PP, cele din grupul B, potasiul, fosforul, calciul, acizii organici si substantele mucilaginoase) ii confera acestui fruct efecte terapeutice deosebite.
Fructul are un continut ridicat de substante pectice cu rol important in reducerea colesterolului din organism
Expertii completeaza ca un consum regulat de gutui imbunatateste digestia. Pentru ca toamna s-a instalat deja, iar virozele respiratorii au inceput sa afecteze din ce in ce mai multe persoane, specialistii recomanda sa mancam zilnic cel putin doua felii din acest fruct.
Gutuile, fructele parfumate si aurii ale toamnei, pot fi valorificate sub diferite forme: proaspete, coapte, fierte sau uscate prin deshidratare. Sunt recomandate mai ales in Preparatele din gutui: siropul, jeleul si marmelada sunt bune pentru convalescenti.
Gutuia are efect pozitiv asupra psihicului
Datorita caracterului ei acid, gutuia inlatura senzatia de greata dupa o masa imbelsugata. Consuma o gutuie in fiecare zi pentru a preveni aparitia tulburarilor digestive.
Este un excelent antiinflamator.
Gutuile pot fi consumate ca atare sau, in cazul celor care nu apreciaza gustul acestor fructe, se pot adauga in diferite feluri de mancare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.