Vinetele – recomandate hiperstensivilor

Vinetele – recomandate hiperstensivilor

0 261

Pentru ca este toamna, ne-am gandit sa vorbim de una dintre legumele specifice acestui anotimp, printre preferatele gospodinelor care pregatesc cu constiinciozitate conservele de iarna: patlageaua vanata.
Originare din India, vinetele sunt folosite de mii de ani si ca medicament. Intrebuintarea lor traditionala ca tratament impotriva cancerului are un suport valabil, deoarece contin substante recunoscute ca inhibitori anticancerigeni.
„Studiile demonstreaza ca vinetele sunt un adevarat izvor de sanatate: au o actiune relaxanta, tonifica organismul si-l purifica, ajuta la reducerea nivelului colesterolului si regleaza tensiunea arteriala”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie.
Aportul de vitamine (A, B1, B2, C), alaturi de minerale, in top fiind potasiul, urmat de calciu, de fosfor, de magneziu, recomanda dieta cu vinete in curele de detoxifiere, in regimul diabeticilor, astmaticilor si supraponderalilor.
Doar persoanele care sufera de artrita reumatoida trebuie sa consume cu moderatie preparatele cu vinete.
Vinetele contin o anumita cantitate de vitamina C, care protejeaza organismul de raceli si infectii, desi nu se compara cu citricele, un surplus de vitamina C, nu strica niciodata.
De asemenea, contin multe vitamine din grupa B, care ajuta organismul in lupta cu depresiile si insomniile, dar si in lupta cu ridurile.
Vinetele sunt bogate in Magneziu, Fier si Zinc, de aceea sunt recomandate in tratarea anemiei, ajuta la scaderea nivelului de colesterol din organism, ajuta la o buna functionare a inimii si la eliminarea lichidelor din organism.
Aceste legume sunt recomandate celor, care vor sa se lase de fumat, datorita continutului de vitamina PP.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.