Dati Politiei credit! Sau macar credite

Dati Politiei credit! Sau macar credite

0 230

Scenariul de groaza schitat de un politist grevist in 24 septembrie incepe sa prinda contur. „Daca ne-am apuca si noi de furat si de dat spargeri?” intreba provocator atunci unul dintre protestatari, ca alternativa la activitatea de aparator al legii, ciuntit la salariu de ordonantele lui Boc. La doua saptamani de la emiterea provocarii, iata ca ipoteza se-mplineste, cu voie chiar de la ministrul de Interne. Proaspatul Traian Igas ii trimite pe politisti, asa cum descind si spargatorii sadea, la pont. Mai precis la seifurile bancilor, pe care oamenii legii au verde de la conducere sa le ia cu asalt, in frunte de sefii de inspectorate. Prevad deja scene de cosmar, cu mascati manuind berbecii de fier din dotare, usi de depozite bancare sarind din tatani, faptasii parasind locatiile cu sacosele pline, sub protectia politistilor, colegii lor. Cu asta echivaleaza ordinul, cu termen de indeplinire „pana vineri” dat de Igas sefilor din teritoriu de a renegocia cu bancile creditele angajatilor MAI, pe care acestia reclama ca nu le mai pot plati.
Cretinismul asta cu ratele la banca drept scuza pentru orice s-a extins pandemic. Ca Boc a castrat salariile bugetarilor e rau oricum, nu neaparat pentru ca victimele au credite. Daca le au, inseamna ca exploateaza un bun: casa, autoturism, masina de spalat. Se bucura de el si trebuie sa-l plateasca. Un destept din sindicatul Politiei a bagat de seama ca ratele gaborilor la banci sunt uneori fix cat ciuntirea lui Boc. Si ce? Daca erau mai mici nu mai ieseau in strada?
Si apoi, de ce-ar trebui favorizati de bancii politistii, dintre toti bugetarii cocosati de rate? Ai caror directori de institutii n-au primit inca ordin de la minister sa-i reprezinte la negocieri pentru reesalonari si alte facilitati. Mai ales ca, in memoria bancara colectiva, episodul Bancorex, mulsa pana la sterilizare de securisti si militieni este inca proaspat.
Daca presedintele statului, de cand cu greva uniformelor albastre, n-a mai dai credit Politiei, s-a gandit Igas sa le dea in compensare credite mai mici.
Asa ca, daca vi se intampla sa mergeti la banca unde aveti angajat un credit sa va achitati rata lunara si inauntru angajatii sunt cu mainile sus si fata la perete, nu sunati la 112. N-are cine sa vina. Sunt toti inauntru, de la chestor la boacter, sa-si renegocieze contractele.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.