Turismul ecumenic – o noua afacere profitabila in Romania

Turismul ecumenic – o noua afacere profitabila in Romania

0 221

Turismul ecumenic este intr-adevar o sursa de venit sigura si „destul de consistenta” in Romania de azi. Dupa s-a putut vedea si la televizor, in transmisiunile in direct, romanii se bulucesc la moastele sfinte in zile de sarbatoare si „nu mai pun pret” pe costurile pe care aceste pelerinaje de implica.
Turismul ecumenic este profitabil si acest lucru l-au dovedit plimbarile la moastele sfinte ale Cuvioasei Parascheva si ale Sfantului Dumitru.
„Turismul de pelerinaj se va dezvolta in continuare pentru ca excursiile organizate de Biserica au un pret mai mic”, spune Corina Martin, presedinta Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).
Formula clasica de turism este cunoscuta ca o serie de activitati cu caracter recreativ sau sportiv, constand in parcurgerea unor regiuni pitoresti sau interesante din punct de vedere stiintific, istoric, geografic, etc. Doar de cativa ani a inceput sa se prefigureze ideea promovarii unei noi formule de turism, bazata pe potentialul spiritual si pe traditia culturala a Tarii Fagarasului.
In acest context, notiunea de turism ecumenic ne trimite cu gandul nu doar la ideea de recreere spirituala – participarea la viata de zi cu zi a lacasurilor sfinte – dar si la contactul cu o spiritualitate veche de veacuri.
In judetul Brasov, ideea de turism ecumenic este legata in primul rand de Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, care atrage interesul vizitatorilor prin muzeul de icoane pe sticla, prin vasta biblioteca, atelierul de pictura si Centrul Ecumenic.
In ultima perioada au inceput sa se alature turismului de pelerinaj si persoane cu varste intre 35 si 50 de ani, amatori de turism cultural sau de turism de nisa.
Biserica practica preturi care sunt cu mult mai mici fata de preturile reale de pe piata turistica. In plus, turismul spiritual, alaturi de cel cultural, capata amploare in toata lumea, inclusiv in Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.