Mierea de albine – AURUL alimentelor

Mierea de albine – AURUL alimentelor

0 218

Mierea de albine este cu adevarat unul dintre cele mai pretioase „alimente”.
Consumul de miere in paralel cu suplimentele de calciu, ajuta la absorbtia mult mai usoara, a celui din urma, in organism. Mierea este de fapt un sirop natural produs de albine.
Se pare ca nu este mult pana cand aceasta va inlocui zaharul din alimentatie. Din punct de vedere al compozitiei mierea contine 41% fructoza, 34% glucoza, 18% apa si 2% sucroza. Mierea contine vitamine, minerale, aminoacizi si constituie un tratament cosmetic foarte bun pentru zona din jurul ochilor si par.
Mierea mai actioneaza si ca un agent antibacterian si lupta impotriva fungilor (ciuperci), arata alte studiu. Un consum optim de miere ajuta si la grabirea procesului de vindecare a ranilor, a juliturilor si a zgarieturilor. Nu in ultimul rand, mierea este un puternic afrodisiac.
Mierea este un izvor natural de antioxidanti, concurand cu fructele si legumele
Unele dintre cele mai eficiente masti pentru ten au in componenta produsul apicol
De mii de ani sunt cunoscute beneficiile pe care mierea le da sanatatii si, cam tot de atunci, se foloseste in alimentatie. De curand, un studiu a aratat ca o lingurita de miere pe zi este la fel de eficienta in tratarea tusei ca si un medicament clasic.
De asemenea, mierea este unul dintre cele mai vechi trucuri folosite pentru frumusetea pielii si a parului.
Baia cu miere de albina – este foarte practica si rapida in cazul in care nu ai timp si chef sa te masezi cu miere de albina. Adauga 1/4 cana de miere de albina in cada plina cu apa. Rezultatul scontat este o piele dulce, matasoasa si ademenitoare.
Este folosita ca masca pentru hidratarea parului, conferindu-i o stralucire aparte, actionand ca un balsam natural pentru par.
Mierea mai contine si anumiti antioxidanti cu rol de conservare. Astfel, a aparut ideea ca mierea poate fi folosita si pe post de conservant alimentar in detrimentul actualilor conservanti artificiali. Mierea contine la fel de multi antioxidanti ca si spanacul, merele, portocalele sau capsunele.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.