Brasov – centrul turismului romanesc

Brasov – centrul turismului romanesc

0 491

Primarul George Scripcaru, impreuna cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, d-na Elena Udrea au semnat contractul de finantare pentru proiectul „Brasovul – centrul turismului romanesc”.
Acest proiect a fost depus in anul 2010 pentru finantare prin POR 2007-2013, Axa Prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul Major de Interventie 5.3.
Valoarea totala a proiectului este de 990.122,06 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 753.814,29 lei, iar contributia proprie a Municipiului Brasov de 26.368,21 lei, se arata intr-un comunicat de presa postat de municipalitate.
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului considera ca in aceasta perioada, in care bugetul de stat este restrans, posibilitatea de a atrage fonduri europene ofera Romaniei sansa de a finanta investitii care altfel ar trebui amanate.
„In topul ministerelor care gestioneaza fonduri europene, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este pe primul loc in absorbtia acestora. Cred ca vom reusi sa aducem toti banii la timp in tara si in acest sens facem eforturi deosebite, astfel incat proiectele sa se aprobe rapid si dupa aceea, autoritatile publice locale sa poata sa deruleze foarte repede proiectele respective”, a mai spus Udrea.

Obiectivul general al proiectului il constituie promovarea potentialului turistic al municipiului Brasov, prin activitati specifice de marketing, cu scopul cresterii atractivitatii pentru turism si afaceri.
Obiectivele specifice sunt: – promovarea produselor turistice specifice din municipiul Brasov, acestea fiind: ansamblul monumentelor de arhitectura, de arta si memoriale din municipiul Brasov, evenimentul cultural Sarbatoarea Junilor si rezervatia de peisaj Masivul Postavarul; cresterea numarului de sosiri turistice anuale in municipiul Brasov .
Proiectul „Brasovul – centrul turismului romanesc” va contribui la cresterea activitatii turistice in zona si, implicit, va avea un impact pozitiv asupra mediului economic si social.
Promovarea produselor turistice specifice ale municipiului Brasov se va realiza prin materiale de promovare, participare la doua targuri de turism (Targul de Turism al Romaniei si Transylvania Tourism Fair) si prin organizarea evenimentului cultural Sarbatoarea Junilor in anul in care se implementeaza proiectul.

Pe termen lung proiectul contribuie la:
– dezvoltarea turismului pe plan local: prin promovarea ridicata a tuturor elementelor care
alcatuiesc atractiile turistice ale Brasovului, proiectul contribuie la informarea cetatenilor din tara si din strainatate cu privire la diversitatea si specificitatea produselor turistice din municipiul Brasov si atragerea in aceasta zona a unui numar cat mai mare de turisti;
– imbunatatitea serviciilor turistice sau conexe din aria de acoperire a proiectului, cu efect
pozitiv asupra activitatii specifice din domeniul comercial, al alimentatiei publice, cultural si de transport din municipiul Brasov;
– dezvoltarea economica a municipiului Brasov, prin cresterea atractivitatii zonei, atragerea unui numar mai mare de turisti, cresterea numarului de sosiri, extinderea sezonului turistic, fapt care poate genera noi investitii in zona.
– mentinerea de locuri de munca in sectorul turistic: activitatea turistica reprezinta pentru
municipiul Brasov si zonele invecinate acestuia o importanta supapa de reglare a presiunii existente pe piata locala a fortei de munca, 45% din forta de munca ocupata aflandu-se in sectorul serviciilor, in care Brasovul detine suprematia la nivel national.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.