Ridichea neagra – creste imunitatea in perioadele reci
Toata lumea cunoaste ridichea. In fiecare primavara, pana vara tarziu, ne delectam cu salate in care ridichea este de neinlocuit. Dar ridichea are si o sora mai putin cunoscuta: ridichea neagra.
Numita candva „hreanul parizienilor”, ridichea neagra nu lipsea, in Renastere, de pe mesele francezilor.
Ridichea neagra contine foarte multa vitamina C care, dupa cum se stie, are un rol important in prevenirea racelii, fiind unul din cei mai puternici antioxidanti.
Consumul de ridiche neagra creste imunitatea organismului si capacitatea acestuia de a lupta impotriva infectiilor avand un puternic efect tonic, detoxifiant si mineralizant.
Consumul de ridiche neagra – in salata sau sucuri – se recomanda, mai ales, in perioadele reci ale anului cand organismul e predispus racelilor si gripei.
Ridichea neagra usureaza eliminarea toxinelor. Iata de ce ridichea neagra este deseori folosita pentru a ingriji tulburarile hepatice si biliare, precum colici hepatice, migrene de origine hepatica, alergii digestive etc.
Este drept ca ridichea neagra poate sa aiba si doua efecte negative, dezagreabile: balonari si respiratie urat mirositoare.