Macelul mistretilor de la Balc – o distractie mondena legala

Macelul mistretilor de la Balc – o distractie mondena legala

0 271

Vanatoarea de la Balc s-a incheiat duminica, in jurul pranzului, urmand ca invitatii omului de afaceri Ion Tiriac, gonacii si vanatorii sa manance de pranz si sa faca traditionala fotografie de grup cu mistretii impuscati, inainte ca participantii sa plece spre aeroportul din Debrecen, relateaza Mediafax.
Pe fondul de vanatoare de la Balc s-a aflat si o masina a Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bihor, adaptata special pentru transportul de probe prelevate de la mistretii impuscati.
Traditionala vanatoare de la Balc a inceput sambata dimineata, in jurul orei 9.00, iar pe parcursul zilei au avut loc doua goane, prima dintre ele terminandu-se in jurul orei 13.00, iar cea de-a doua in jurul orei 18.00.
Potrivit unor surse, sambata, pe domeniul de la Balc au fost impuscati aproximativ o suta de mistreti. Astfel, numarul mistretilor impuscati in cele doua zile de vanatoare depaseste 160 de exemplare, informeaza Green Report.
Desi porcul mistret are o infatisare infricosatoare, este un animal temator si nu devine agresiv decat atunci cand se simte incoltit sau amenintat.
Iernile calde din ultimii ani au redus rata mortalitatii mistretilor batrani si a puilor, iar cresterea nivelului de dioxid de carbon a intensificat lumina solara si a facut ca arborii sa produca mai multe ghinde si castane – o delicatesa foarte energizanta pentru mistreti, a caror reproducere a crescut odata cu cresterea cantitatii de hrana. O scroafa poate naste opt purcei pe an. Pentru ca reproducerea lor depinde de greutate mai degraba decat de varsta exista mistreti de numai noua luni care deja procreeaza.
Mistretii cresc in turme inchegate si bine organizate de circa 20 de exemplare si sunt condusi de scroafe. Ei ajung la o greutate de 200 kg desi greutatea medie este intre 50-90 kg. Mananca orice de la pizza la kebab pana la porumb si ghinda si se adapteaza rapid. In pofida greutatii sunt agili si pot atinge viteze de pana la 50 de km pe ora pe distante scurte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.