APIA a preluat activitatea de renta viagera
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a preluat, de la 1 februarie, activitatea desfasurata de birourile judetene ale Oficiului National de Renta Viagera Agricola (ONRVA), aceasta fiind in prezent in subordinea Agentiei Domeniilor Statului (ADS).
„APIA va preluat activitatea ONRVA de la 1 februarie, fara angajatii ADS care s-au ocupat de renta viagera, iar rentierii vor trebui sa se prezinte de acum incolo doar la centrele locale ale APIA”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Barna Tanczos, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.
Acesta a precizat s-a lucrat inca de la inceputul anului pentru predarea arhivei si soft-ului ONRVA catre APIA.
Potrivit secretarului de stat in MADR, ADS va disponibiliza incepand cu 1 februarie 80 de persoane in perioada urmatoare, conform programului de reorganizare a institutiilor publice, o parte dintre acestea fiind si angajatii care s-au ocupat de oficiu.
La ora actuala, ADS are 247 de angajati, din care vor pleca cei 80, odata cu trasferul activitatilor de renta viagera catre APIA. ADS mai are in administrare inca 300.000 ha de terenuri agricole, dar si de urmarit contractele de concesionare si valorificare a pachetelor minoritate de actiuni detinute de stat la companiile agricole.
Potrivit unui comunicat al APIA, odata cu preluarea activitatilor de renta viagera, rentierii se pot prezenta la centrele judetene ale APIA incepand cu data de 1 martie 2011 pentru vizarea carnetelor de rentier agricol. Rentierii agricoli cu domiciliul in Bucuresti se pot prezenta atat la Centrul APIA al Municipiului Bucuresti cat si la Centrul judetean APIA Ilfov.