Elevii romani pot face un an de liceu in strainatate

Elevii romani pot face un an de liceu in strainatate

0 254

Elevii romani pot testa si alte sisteme de invatamant preuniversitar. Prin intermediul programului de mobilitate preuniversitara Highschools promovat de IEC -International Educational Center, orice elev din Romania poate pleca la studiu de la un trimestru pana la un an academic intr-un mediu international, se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei.
Anul scolar incepe in a doua jumatate a lunii august, iar elevii vor beneficia in prealabil de un seminar de orientare, in care vor fi informati asupra caracteristicilor sistemului educational din tara in care vor studia. Programul este acreditat de Ministerele Educatiei din tarile in care elevii studiaza, iar anul petrecut in strainatate se echivaleaza in Romania.
Elevii sunt cazati in familii din tarile si orasele respective si vor frecventa cursurie liceale ale scolii din localitate, ei avand in plus avantajul serviciilor de consiliere educationala furnizate de un coordonator local, care le monitorizeaza progresul academic. Pe durata intregului an academic, familia din Romania va primi periodic rapoarte de evaluare a situatiei scolare a copilului lor.
Pentru a fi eligibili,elevii trebuie sa aiba peste 16 ani, sa fi avut rezultate bune la invatatura (media ultimilor 3 ani sa fie peste 7.50), sa obtina rezultate bune la testul de limba engleza SLEP si sa dea dovada de maturitate si responsabilitate la interviul care este o parte esentiala a procedurilor de selectie.
In ultimii ani, peste 200 de elevi au avut sansa sa parcurga experiente educationale de alternativa in cele mai variate tari, de la SUA, Japonia, Brazilia, la destinatii europene. Un an de liceu in strainatate are un impact decisiv in traiectoria personala a fiecarui adolescent care a avut sansa sa participe intr-un asemenea program. Ilustrative sunt testimonialele publicate pe site-ul dedicat acestui program de sub egida IEC: www.highschools.ro. „In primul rand ca intrerupe monotonia regimului liceal de 4 ani din Romania, apoi ca someaza elevul sa se adapteze noului mediu, sa fie autonom, il ajuta sa se maturizeze, sa adopte decizii de unul singur si sa capete experienta sociala extrem de semnificativa. In cele din urma, beneficiile exersarii continue a unei limbi straine nu sunt de neglijat” declara Eduard Partenie, coordonatorul de Programe pentru Elevi IVI si Highschools de sub egida IEC.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.