Victor Ponta la raport
Presedintele PSD, Victor Ponta, a facut public raportul activitatii sale pentru primul an de mandat in fruntea social-democratilor. Documentul include stadiul indeplinirii celor 22 de obiective prezente in programul „Romania Corecta” cu care a castigat Victor Ponta presedintia PSD.
Potrivit raportului, postat pe site-ul personal al liderului PSD, dintre cele 22 de obiective cu care si-a inceput mandatul sapte sunt declarate realizate, zece demarate, doua in curs de realizare si trei nerealizate.
La capitolul „in curs de realizare” se regaseste prevederea privind asumarea candidaturii de premier de catre presedintele PSD, din 2012. „Presedintele PSD isi asuma candidatura de prim-ministru chiar din 2012. Decizia va fi supusa aprobarii forurilor interne de conducere”, se mentioneaza in document.
Raportul include si un sondaj de opinie pe aceasta tema, care releva faptul ca 76% dintre cei intervievati si-a dori ca Victor Ponta sa fie candidatul comun al Uniunii Social Liberale pentru functia de premier, 23% au optat pentru liderul PNL, Crin Antonescu, iar 1% pentru presedintele PC, Daniel Constantin.
La capitolul „obiective demarate”, in raport se regaseste rezolvarea problemei sediului central al PSD, dar si regandirea sistemului de finantare interna, bugetul partidului reechilibrandu-se, in urma unui control mai bun al cheltuielilor, „inclusiv in urma unui audit care a clarificat situatia datoriilor partidului”.
Tot la sectiunea „obiective demarate” se afla intarirea departamentelor si o implicare mai mare a liderilor in construirea de politici, deschiderea PSD spre zone civice si profesionale si o prezenta mai buna alaturi de romani in afara tarii.
Sprijinul pentru afirmarea unor institutii media de stanga este prezentat tot la capitolul „obiective demarate”, in raport mentionandu-se ca „biroul de presa al PSD va lansa in curand un portal online care va reuni stiri despre activitatea PSD in toate organizatiile de partid”.
In capitolul „realizari”, raportul liderului PSD mentioneaza indeplinirea „definirii anuale a politicii de aliante”, adoptata la congresul formatiunii din luna octombrie 2010, unde s-a decis necolaborarea cu PDL si apropierea de PNL.