Ion Iliescu = 81, Tineretea este o boala care trece

Ion Iliescu = 81,
Tineretea este o boala care trece

0 228

Da, aveti dreptate cand spuneti ca tineretea este o boala care trece! La fel ca si saracia din care aceasta generatie nu va mai apuca sa iasa.
Ion Iliescu afirma cu putin timp inainte de a implini 81 de ani (in 3 martie), ca doreste sa-si pastreze sanatatea si vigoarea, mai ales cea intelectuala.
Iliescu, presedinte de onoare al PSD isi va aniversa ziua de nastere impreuna cu activul organizatiei de Bucuresti a formatiunii.
Fostul presedinte va aniversa in acest an si 60 de ani de la casatoria cu Nina Iliescu, dar nu va organiza nimic festiv in acest sens, pentru ca sotia sa „nu este prea amatoare pentru manifestari publice”.

Romania are nevoie de o noua generatie politica
Intrebat de agentia Agerpres daca Romania are nevoie la conducerea sa de o noua generatie politica, Ion Iliescu a raspuns ca acest lucru este totdeauna firesc, inevitabil, dar „uneori nu tineretea este garantia calitatii”:
„De fapt, acum au iesit generatii tinere de politicieni. Dar, uneori, nu tineretea este garantia calitatii. Adica …tineretea este o boala care trece. Importanta este calitatea intrinseca a oamenilor, valoarea lor profesionala si civica. Or din pacate, fenomene de degenerare se reflecta si in mentalitatea multor tineri care vin cu naravuri vechi desi sunt tineri. Adica important este intr-adevar sa promovam niste principii de viata care sa slujeasca intereselor celor multi”, a explicat fostul presedinte al Romaniei.
Iliescu se declara nemultumit de situatia in care a ajuns Romania in acest punct al vietii sale, subliniind ca ideea Revolutiei Romane, pentru care „s-a ridicat poporul ca sa schimbe in esenta structura statului”, a fost aceea ca oamenilor sa le fie mai bine.
Da dle presedinte, noi oamenii de rand, cei care luam zilnic in piept greutatile cotidiene, suntem mult mai nemultumiti decat va imaginati. Ne uitam la jaful prin care a trecut aceasta tara intr-o perioada in care daca nu ati condus direct ati facut-o din spatele marionetelor promovate. Cu un singur rezultat saracia pe care ati adus-o in Romania in acesti de la Revolutia furata din 1989.
Ne uitam “cu manie in urma” la sutele de mii de locuri de munca desfiintate, la pustiul ramas in urma demolarii fabricilor si uzinelor dupa ce si ultimul gram de fier vechi a fost vandut in strainatate…in cea mai mare parte “la negru”.
La vorbit va pricepeti dle Iliescu dar la oamenii ce cu acceptul dvs. v-au inconjurat in aceasta perioada, NU. Pentru ca ei sunt autorii morali a ceea ce vedem acum, au coordonat, au manipulat si au vandut tara bucatica cu bucatica, promovand legi care azi slujesc de minune regimului Basescu. Pierderile din econoimia tarii sunt mai mari decat cele de dupa al 2-lea Razboi mondial iar migratia populatiei, infometata de politrucii promovati de dvs., este fara precedent in istoria Romaniei.
Spuneti adevarul atunci cand radiografiati clasa politica romaneasca. „Asistam la aparitia unor fenomene cu totul reprobabile, contrazicand principiile fundamentale ale constructiei statului de drept. Dar aceasta trebuie sa fie mai ales un moment de reflexie pentru cetateni, sa se gandeasca mai bine la valoarea votului pe care il dau si cui dau votul lor. N-are dreptul apoi sa exprime nemultumiri cel care voteaza asa cum voteaza si nemultumiri de rezultatul votului sau. Adica sa deschida ochii mai atenti si sa punem in fruntea treburilor tarii oameni legati de interesele celor multi, nu de afacerile familiare sau ale grupurilor din care fac parte. Ca asta a degenerat relatia din societate – aparitia fripturismului, intereselor de grup care prevaleaza deasupra intereselor societatii”, a spus Ion Iliescu.
Ex presedintele Iliescu, care urecheste romanul, nu ne spune ca de fapt nu conteaza cum se voteaza ci doar cine numara voturile. Dupa fraudele demarate in Duminica orbului si pa la ultimele alegeri ale “skipperului” pentru al doilea mandat nu a fost scrutin, indiferent de nivel, sa nu fie FURAT.

O coincidenta, Mihail Gorbaciov, parintele “perestroika”, cel care deschis lagarul sovietic, sarbatoreste astazi (2 martie) 80 de ani.
O a doua coincidenta, o torta umana, comemorata in aceste zile, Liviu Corneliu Babes, care pe 2 martie 1989 si-a data foc in Poiana Brasov, anutand Revolutia si existenta imposibila din Lagarul socialist.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.