Cristi Preda critica educatia de tip PDL-ist

Cristi Preda critica educatia de tip PDL-ist

0 224

Europarlamentarul Cristian Preda critica, pe blog, proiectul de Lege privind salarizarea profesorilor in 2011, afirmand ca este plin de greseli de ortografie, formulari neglijente si formule goale de sens, si ca felul in care actul arata este cel mai bun argument pentru nevoia maririi salariilor.
„Citesc proiectul de Lege privind salarizarea profesorilor in 2011 si nu reusesc sa inteleg cum e posibil sa se stranga intr-un act oficial: – atatea greseli de ortografie, precum, ca sa ma limitez la prima pagina a documentului citat, «reclamati» in loc de «reclamanti» sau «desfasurarea activitatilor specifice sistemul»; – atatea formulari neglijente, de felul: «Practica judiciara a condus la un sistem de sistem de salarizare neunitar, ajungandu-se la situatia in care, salariati care ocupa functii identice sa primeasca salariu diferit. In prezent sunt judetele Suceava si Botosani, unde salariile sunt majorate cu 33%, fata de celelalte judete, unde in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar de stat se desfasoara aceleasi activitati didactice»”, scrie Preda.
De asemenea, el mentioneaza ca proiectul contine „atatea fraze eliptice, cum este, de pilda, cea care spune: «Riscul major care ar putea genera un impact financiar considerabil pentru anul 2011»; – atatea formule goale de sens, asa cum este cea care afirma ca «Elevul este cel care genereaza asigurarea surselor de finantare de la buget» sau cea care spune: «Deoarece specificul activitatilor desfasurate de catre personalul din sistemul national de invatamant impune o reglementare specifica…»”.
Cristian Preda adauga ca proiectul contine „atatea locuri in care domina filosofia «copy paste», cum e o parte din capitolul despre impactul proiectului de lege: «2. Impactul asupra mediului de afaceri. Prezentul act normativ nu are impact asupra mediului de afaceri. 3. Impact social. Prezentul act normativ nu are impact asupra mediului de afaceri»; – atatea rubrici in care informatii utile sunt evitate cu ajutorul formulei «nu este cazul»; – atatea erori de plasare a virgulei etc. etc”.
„De fapt, felul in care arata acest document al Ministerului Educatiei e cel mai bun argument pentru nevoia maririi salariilor din invatamant. Eu nu cred ca o reforma a educatiei poate reusi in conditii de austeritate. Ministrul Funeriu crede contrariul. Sunt convins insa ca impartasim macar un lucru, si anume ideea ca o reforma a educatiei nu poate fi formulata cu superficialitatea cu care vorbesc precupetele din piata. Altfel, ajungem nu doar la o reforma fara bani, ci si la o reforma fara forma”, scrie Preda.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.