Lansare la sefia PDL, 3 candidati pentru castigarea alegerilor din 2012

Lansare la sefia PDL,
3 candidati pentru castigarea alegerilor din 2012

0 224

Premierul Emil Boc, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, si deputatul Theodor Paleologu si-au inscris, luni, candidaturile la sefia partidului, fiecare stipuland drept obiectiv in propria motiune castigarea alegerilor locale si parlamentare din 2012.
Actualul presedinte, Emil Boc, a fost primul care si-a inscris candidatura, depunandu-si motiunea la sediul PDL, fiind urmat de Vasile Blaga si de Theodor Paleologu.
Blaga si Boc aduc in motiunile lor viziuni similare, axate nu doar pe castigarea alegerilor din 2012, ci si pe necesitatea continuarii reformelor deja incepute de catre Guvern.
De altfel, cei doi candidati au ales si titluri similare pentru motiunile lor, Boc alegand pentru textul sau titlul „Romania dreapta, Romania puternica”, iar Blaga – „O Romanie dreapta, o Romanie europeana”.

Pe plan intern, atat Blaga cat si Boc puncteaza importanta unor masuri pentru stimularea cresterii economice, afirmand, totodata, ca PDL si-a asumat responsabilitatea guvernarii intr-o perioada dificila si a asumarii unor masuri dure, dar necesare.
„Sub impactul crizei economice, Guvernul PDL a luat o serie de masuri menite nu doar sa raspunda contextului, dar si pentru a insanatosi economia si statul nostru. Aceste reforme sunt departe de a fi ireversibile. O simpla schimbare a majoritatii politice in Parlament poate elimina tot ceea ce PDL a facut bine, cu atata truda, in toti acesti ani”, se arata in textul motiunii depuse de Boc. La randul sau, Blaga a subliniat ca PDL si-a asumat guvernare intr-un moment de criza si a scazut in sondaje din cauza masurile dure promovate, dar care au fost necesare. „Asa cum spuneam, partidul are nevoie de o rupere de ritm, de o noua abordare. Este timpul sa alegem presedintele care poate recastiga increderea electoratului, presedintele care poate revigora si mobiliza intregul activ din tara, presedintele care poata sa asigure inca patru ani de guvernare Partidului Democrat Liberal”, a spus secretarul general al PDL, dupa depunerea candidaturii.

Pe plan extern, Boc si Blaga se declara adeptii intaririi prezentei PDL in Partidul Popular European si sustinatorii romanilor din Diaspora.
Obiectivul regasit aproape in totalitate in cele trei motiuni l-a reprezentat castigarea alegerilor locale si parlamentare din 2012.
Daca Boc sustine ca pentru indeplinirea reformelor incepute in prezent este nevoie ca PDL sa castige viitoarele alegeri, Blaga aduce o nuanta in discursul sau si sustine ca increderea electoratului in partid a scazut, motiv pentru care este nevoie de o schimbare si pentru care el a ales sa candideze.
Prin motiunea „Privind spre viitor” si Paleologu pune si el accent pe alegerile din 2012, dar evidentiaza importanta unui „dialog sustinut cu societatea civila”. „Primul obiectiv de etapa al PDL il constituie alegerile locale din 2012. Este urgenta, asadar, fixarea unui cadru legislativ care sa garanteze integritatea in desfasurarea alegerilor si definirea unei strategii care sa permita recastigarea Bucurestiului si cucerirea anumitor mari orase (Iasi, Constanta, Timisoara etc.)”, spune fostul ministru al Culturii, in motiunea care i-a insotit candidatura.

Numarul de simpatizanti si de sustinatori ai motiunilor in functie de pozitia din Guvern.
Motiunea lui Boc este sustinuta de 150 de democrat-liberali, printre care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ministrii Ion Ariton, Anca Boagiu, Teodor Baconschi, Ioan Nelu Botis, Daniel Funeriu, Valeriu Tabara, Valerian Vreme, Elena Udrea, Gheorghe Ialomitianu. Printre semnatarii motiunii premierului se mai afla parlamentari precum Raluca Turcan, Gelu Visan, Ioan Oltean, Gabriel Berca, Cristache Radulescu, Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Silviu Prigoana, Sorina Placinta. De asemenea, au semnat pentru Emil Boc si europarlamentarii Theodor Stolojan si Elena Basescu.

Vasile Blaga a avut si el parte de sustinatori in ziua depunerii candidaturii, de altfel, motiunea sa este sustinuta si promovata de un grup de 35 de democrat-liberali, printre care Sorin Frunzaverde, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru, Romeo Raicu, Cristian Radulescu, Alin Popoviciu.

Theodor Paleologu a fost singurul care nu a avut parte de un staff impresionant la depunerea candidaturii, venind insotit doar de doua persoane. In plus, motiunea „Privind spre viitori” nu are parte de semnatura vreunui parlamentar sau lider marcant din partid. „Ma adresez cu precadere celor nou veniti in partid, celor veniti dinspre orizonturi si sensibilitati politice de dreapta, liberali, crestin-democrati, conservatori. Ma adresez tineretului din partid, intelectualitatii din partid, cei fara functii si grade in partid. Veti vedea, in lista mea de sustinatori nu sunt deputati, senatori, sefi de filiale. Sunt primari, vice-primari, consilieri generali, consilieri locali, ceea ce evidentiaza ancorarea demersului meu in democratia locala si in insistenta mea pe care o am asupra politicilor dezvoltarii durabile”, a tinut sa sublinieze Paleologu, dupa depunerea motiunii si a candidaturii sale la sefia PDL.

Democrat liberalii isi vor alege noul presedinte la Conventia Nationala care va avea loc la jumatatea lunii mai. Pana in prezent, actualul presedinte al formatiunii, premierul Emil Boc, secretarul general, Vasile Blaga, si deputatul Theodor Paleologu sunt singuri care s-au inscris in cursa pentru sefia PDL.
Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.