Cultele din Romania, reunite intr-un Consiliu Consultativ!

Cultele din Romania, reunite intr-un Consiliu Consultativ!

0 238

La initiativa Patriarhiei Romane, cultele recunoscute din Romania au pus bazele unui organism care sa le reprezinte interesele comune in societate.
Reprezentantii Cultelor recunoscute din Romania intruniti la Patriarhia Romane au convenit constituirea unui organism de natura etica, sociala, autonoma, apolitica, non-guvernamentala, fara personalitate juridica si non-profit, care sa favorizeze colaborarea dintre ele.
Reprezentantii Cultelor participante au stabilit ca principii generale de functionare egalitatea Cultelor membre, presedintia anuala prin rotatie si adoptarea deciziilor prin consens.
La intalnirea de la Patriarhie, liderii religiosi din Romania au schitat un proiect de statut al Consiliului Consultativ, urmand ca acordul final sa fie dat de organismele de conducere proprii ale fiecarui Cult.
Intr-un comunicat al Secretariatului Consiliului Consultativ al Cultelor sunt mentionate cateva obiective generale ale noului organism: promovarea credintei in Dumnezeu si a importantei acesteia in viata persoanei si a societatii, apararea si promovarea fiintei umane si a demnitatii ei, promovarea respectului fata de creatia divina.
De asemena, Consiliul Consultativ al Cultelor va preveni si media eventualele diferende interconfesionale si interreligioase, si va respinge si descuraja orice forma de extremism.
Cultele care fac parte din Consiliul Consultativa sunt: Biserica Ortodoxa Romana, Episcopia Ortodoxa Sarba de Timisoara, Biserica Romano-Catolica, Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Ortodoxa Rusa de Rit Vechi, Biserica Reformata, Biserica Evanghelica Confesio Augustana, Biserica Evanghelica Luterana, Biserica Unitariana din Transilvania, Cultul Crestin Penticostal, Uniunea de Conferinte a Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania – Cultul Mozaic si Cultul Musulman din.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.