Marca e germana, dar „Nema calitatea”…
In anul 1892 viitoarea Regina Maria a devenit la numai 17 ani, prin casatoria cu principele mostenitor Ferdinand al Romaniei, principesa mostenitoare a unei tari indepartate si pentru Ea, necunoscuta. Cum vom vedea, pentru europenii de-acum 123 de ani… Romania chiar era la marginea Lumii!
Daca atunci necunoasterea era cumva explicabila,de ce in zilele noastre tocmai liderii Europei mentin, ba chiar promoveaza aceasta impresie de tara de mana a doua, care trebuie tinuta la colt?
La vremea ei, desi tanara, curajoasa Regina Maria a descins in fortza prin marile cancelarii ale Lumii, aparand energic drepturile firesti ale unei tari profund europene, dar si democratice in acelasi timp, care a obligat liderii Continentului sa-i respecte cum se cuvine Patria si Regatul!
Ce exemplu pilduitor, nu pentru un badaran ca Basescu, dar speram altceva pentru un profesor cu educatia lucrului bine facut, precum sasul Klaus Johannis! Caci daca se comporta precum mitocanul care l-a precedat, mai bine lipsa!!
Iata de ce ar trebui sa citeasca Klaus al nostru, prea repede …balcanizat”…, macar un fragment din „Jurnalul Reginei Maria !
” Abia implinisem 17 ani cand am venit in Romania; eram tanara si nestiutoare, insa foarte mandra de tara mea de bastina. Dar cand am imbratisat cu inima noua mea nationalitate, m-am straduit sa devin mai mult decat o buna romanca.
Pe vremea aceea, Romania era putin cunoscuta in Europa si mi se puneau intrebari ciudate, uneori caraghioase; ba unii chiar credeau ca o sa port voal pe fatza, dupa datina turceasca. Stiam mai multe decat ca nu voi fi nevoita sa fac asa ceva, dar eu insami aveam despre Romania o parere foarte nedeslusita…
Ce raspuns puteam da prietenilor, plini de… explicabila ingrijorare, datorita putinelor informatii ce strabateau spre Occident, despre o tzara, totusi, neinchipuit de frumoasa? Foarte putine lamuriri despre cele ce m-asteptau in tara mea cea noua care imi va cuceri definitiv inima, sporindu-mi datoria si mandria de viitoare regina”.