Revoltă la SIF: un grup de acționari vor capul lui Fercală
Un grup de actionari ai SIF Transilvania (SIF3), care detin impreuna 8,09% din capital, cer schimbarea managementului societatii, acestia inaintand miercuri o cerere de convocare a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor.
SIF Transilvania este condusa din functia de director general de Mihai Fercala, unul dintre cei mai longevivi sefi de SIF-uri, avand peste 13 ani la conducerea SIF3. Actionarii care au semnat cererea de convocarea a AGA sunt fondurile deschise de investitii Certinvest Prudent, Certinvest Dinamic, Certinvest XT Index, Certinvest BET FI Index, fondul de pensii private „Pensia mea” (administrat de Certinvest), fondul strain de investitii Broadhurst Investments si persoanele fizice Corin Trandafir, Ilie Stoichescu, Constantin Fratila, Maria Alexandra Fratila, Gabriela Alexe, Radu Ciuceanu si Radu Toia, preciyeayă wall-street.ro.
Toia este noul director executiv al Asociatiei Administratorilor de Fonduri, pana recent el activand si ca vicepresedinte al SIF Transilvania. De asemenea, Radu Toia a intrat saptamana aceasta si in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Constantin Fratila este un fost arbitru din prima liga romaneasca de fotbal, actionar al SIF3, care in trecut a mai avut contre dure cu sefii SIF Transilvania, razboiul fiind purtat chiar si in Adunarile Generale ale Actionarilor altor societati.
Conform procedurilor in vigoare, Directoratul SIF Transilvania este obligat sa convoace AGOA nu mai tarziu de 30 de zile de la data primirii cererii de convocare si, in toate cazurile, sa asigure tinerea AGOA in cel mult 60 de zile de la data primirii cererii de convocare.
Un exemplu recent de modul cum se taie și se spânzură acțiunile dinportofoliul SIF Transilvania este următoarea tranzacție:
SIF Transilvania a vândut un pachet de 66.776 de acţiuni la producătorul de băuturi Vinăria Sibiu (simbol bursier VISI), reprezentând 24% din capital social, printr-o tranzacţie de tipul vânzare specială la ordin în şedinţa de ieri, pentru o sumă de 467.432 lei. Tranzacţia s-a parafat la un preţ de 7 lei/acţiune, de 2,8 ori mai mare decât preţul la care acţiunile VISI s-au tranzacţionat cel mai recent, în 2013. Vânzarea specială la ordin este o operaţiune care se execută atunci când vânzătorul vrea să vândă dintr-un foc un pachet mai mare de 5% din acţiunile unei companii. SIF Transilvania a scos acest pachet la vânzare pe 17 iulie, şi pe 22 iulie a fost încheiată tranzacţia prin intermediul firmei de brokeraj BlueRock.
Pe bursă nu a fost raportat cumpărătorul pachetului de acţiuni până la închiderea ediţiei. Principalul acţionar al firmei este primarul comunei Şelimbăr, din apropierea Sibiului, Ioan Daniel Maricuţa, cu o deţinere de 65,82% la finalul anului 2014. Vinăria Sibiu a încheiat anul 2014 cu afaceri de 447.000 de lei şi un profit net de circa 100.000 de lei.
Sursa: NewsBv.ro
nu fiti rai cu consatenii lui … Cozminca … intemeietorul de FSN !!!
Exagerarile nu sunt bune la nimic. Nici daca mai traia 1000 de vieti nea’TAVI nu ar fi fost autor de PARTID. Din cate imi amintesc era tipul de POLITRUC fara cusur. UTC-ul a facut din el un activist cu fisa completa. Batalia de la SIF este si ramane o rotatie a cadrelor, evident, TOT INTRE EI!