Cum isi motiveaza fostii USL–isti de Brasov pensiile de lux?

Cum isi motiveaza fostii USL–isti de Brasov pensiile de lux?

0 708

Parlamentarii social-democrati se jeneaza sa numeasca pensii speciale indemnizatiile uriase pe care si le-au votat cu doua maini. Deptatul Emil Nita isi lasa o portita de scapare si pretinde ca ar putea renunta sa-si incaseze indemnizatia de lux. Senatorul UNPR Sebastian Grapa, in schimb, crede ca defuncta USL a facut dreptat pana la capat, capatuindu-i pe alesii neamului cu sume intre doua si 4400 de lei lunar peste pensia de limita de varsta

Parlamentarii social-democrati se jeneaza sa numeasca pensii speciale indemnizatiile uriase pe care si le-au votat cu doua maini. Deptatul Emil Nita isi lasa o portita de scapare si pretinde ca ar putea renunta sa-si incaseze indemnizatia de lux.
Senatorul UNPR Sebastian Grapa, in schimb, crede ca defuncta USL a facut dreptate pana la capat, capatuindu-i pe alesii neamului cu sume intre doua si 4.400 de lei lunar peste pensia de limita de varsta. Liberalii au parasit sala la votarea Legea pensiilor speciale pentru parlamentari, intoarsa de seful statului in Parlament, pentru reexaminare.
Senatorul brasovean Nicolae Vlad Popa considera ca pentru a incasa pensii mai mari este nevoie de incasari mai mari la fondul de pensii iar acest lucru se poate face doar printr-o prevedere unica a legii salarizarii. Pana la reglementarea unui astfel de proiect parlamentarii liberali au decis sa nu voteze acordarea pensiilor speciale.bani buzunar
In tara in care pensia medie este de 890 de lei, un deputat sau un senator fara functie va castiga, pe langa pensie, aproximativ 1.500 de lei dupa patru ani petrecuti in Parlament.
Alesii cu doua mandate vor incasa 3.100 de lei iar cei cu trei mandate 4.400 de lei. In opinia senatorului Sebastian Grapa, care n-a fost in plen la vot dar ar fi votat si el, sumele sunt reparatia pe care defuncta uniune social liberala a promis-o in 2012.
Deputatul PSD Emil Nita si-a votat pensia de lux dar pretinde ca ar putea renunta la aceasta indemnizatie. O portita de scapare la care Nita a mai apelat si cu ocazia votarii Codului Silvic, pe proiectul caruia Nita isi pusese initial semnatura, pe care si-a retras-o dupa ce presa a semnalat aberatiile care permiteau defrisari abuzive chiar in ariile protejate. La conferinta de presa de vineri a PSD, Nita a indraznit chiar o comparatie cu presedintele onorific al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a refuzat categoric acest privilegiu.
Declaratia lui Nita ramane o vorba goala pana in momentul in care, vorba senatorului PSD Viorel Chiriac, fiecare demnitar isi va da arama pe fata si va decide daca va incasa ori nu pensia.
Luni, alesii neamului vor supune la vot o lege asemanatoare si pentru primari, viceprimari, sefi de consilii judeteni actuali sau care si-au terminat de mult mandatele.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.