La Klaus la poarta /democratia-i moarta!!
Un lucru trebuie înţeles , fără divagaţii inutile pe teme de Europă civilizată. Oricâte puşcării am avea, oricâţi corupţi ar băga Kovesi la bulău, oricâte DNA-uri ar funcţiona, România putând deveni chiar mai catolică decât Vaticanul, atât timp cât Rotterdamul se află în Olanda şi Constanţa în România, noi nu vom intra în Schengen! Trebuie să fii olandez idealist să îţi omori propria economie portuară, acceptând să aduci în spaţiul economic comunitar un port care va „concura” direct economia olandeză. Deci, aderarea României la Schengen are doar legătură … directă cu portul Rotterdam, şi… nu cu dosarele lui Kovesi.Ii doare pe ei in popou de democratia romaneasca…
În prezent, al treilea mare port al lumii şi cel mai mare din Europa este Rotterdam. Pe aici, intră toată marfa din lume în spaţiul comunitar. Adică în spaţiul lui Schengen. Şi asta se întâmplă de când e lumea modernă, de când e ea făcută. Bun, hai să privim un pic harta Uniunii Europene.La marginea estică a Uniunii, avem un port mare, şi fluvial, şi maritim. Care este…? Lesne de ghicit… Constanţa! De la Constanţa pleacă, spre Europa, trei mari magistrale – cea rutieră – Autostrada A1,plus magistrala petrolieră şi magistrala fluvială Dunăre – Rin.
Deci, trei coridoare europene care se duc hăt, departe, până în inima Europei. Şi haideţi să aruncăm o privire şi spre est de Constanţa! Ce vedem? Marea Neagră, toată Asia şi Orientul. Ce înseamnă asta? Cea mai mare piaţă din lume. Acestei pieţe pe unde i-ar fi mai lesne să bage mărfuri în Uniunea Europeană? Normal că prin cel mai apropiata poarta: Constanţa. Adică portul din România Schengenistă, Constanţa, ar deveni mare port al Europei şi, implicit, din lume. Unde mai este Rotterdamul în ecuaţia asta cu concurentul Constanţa, adică doar cu emisfera vestică.? Cărui olandez i-ar conveni ca o ţară de mâna a doua, cum e România , să ia smântana? .
Constanţa deci, în varianta Schengen, ar deveni mare port al Europei, judecând după volumul de mărfuri taxabile daca ar intra în Uniune. Numai dacă punem la socoteală China amuţim cu ce poate ea produce, mai ales că guvernul de la Beijing doreşte, de mai demult, un picior sau un cap de pod prin România.Constanţa este, deci, o comoară economică,pe care Guv. Ciolos vrea sa-l privatizeze,la pachet cu Bucuresti-Otopeni ! A văzut asta şi fostul primar Mazăre, care s-a luptat ceva ani să-şi treacă acest port în subordine. Dezvoltarea economică a Dobrogei şi, cu puternice raze, spre tot Sud-Estul României depinde strict de intrarea României în Schengen şi, implicit, de portul Constanţa, cel care îşi va dubla proporţiile din toate punctele de vedere.
Cine nu vrea Romania asta?
Un singur răspuns: Olanda. Ce face Olanda acum? Are de la 1 ianuarie preşedinţia UE. Aşa că România nu va intra în Schengen, chiar dacă arestăm cu Kovesi in frunte, tot parlamentul de la Bucureşti şi chiar dacă ne călugărim peste noapte. Că Olanda este extrem de abilă şi va spune „Da”, să fim convinşi că o altă naţiune „germanică” va spune nu daca nu le dam Aeroportul...Hai siktir cu democratia voastra de colonisti de 500 de ani că aşa e… în tenisul de mari lorzi şmecheri! Membrii Comisiei Europene şi-au ţinut întâlnirea săptămânală la Amsterdam pentru a marca începutul perioadei în care Olanda va deţine preşedinţia Uniunii. Premierul olandez a prezentat în cadrul întâlnirii priorităţile pentru următoarele 6 luni. Din discuţiile purtate de membri ai cabinetului Rutte, dosarul România – Schengen nu este de actualitate.Premierul olandez a anunţat că preşedinţia ţării sale va fi una pragmatică, bazată pe eficienţă şi rezultate concrete, a transmis Lucian Pîrvoiu pentru Telejurnalul TVR. Din discuţiile purtate membri ai cabinetului Rutte, prezenţi la întâlnirea de la Amsterdam, dosarul România – Schengen nu este de actualitate, ceea ce înseamnă că opoziţia Olandei la intrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie rămâne intactă. (Mihai IONESCU)