Turist ucrainean mort in Piatra Craiului

Turist ucrainean mort in Piatra Craiului

0 463

Un turist ucrainean, in varsta de 35 de ani, si-a pierdut viata dupa ce a cazut de pe o stanca in Masivul Piatra Craiului. Jandarmii montani fusesera alertati joi, la ora 14.00, cu privire la disparitia unui turist de la refugiul Saua Grindului din Piatra Craiului. Se pare ca barbatul iesise din refugiu la ora 05.00 dimineata si a alunecat intr-o rapa

Un turist ucrainean, in varsta de 35 de ani, si-a pierdut viata dupa ce a cazut de pe o stanca in Masivul Piatra Craiului. Jandarmii montani fusesera alertati joi, la ora 14.00, cu privire la disparitia unui turist de la refugiul Saua Grindului din Piatra Craiului. Se pare ca barbatul iesise din refugiu la ora 05.00 dimineata si a alunecat intr-o rapa. Imediat s-au format doua echipe mixte de la Arges si Brasov, alcatuite din cate patru jandarmi montani si patru salvamontisti care s-au deplasat catre refugiul Saua Grindului unde se aflau ceilalti patru membri ai grupului de ucraineni.
Echipele au ajuns in jurul orei 19.00, dupa parcurgerea unui traseu greu in conditii de ceata densa si gheata. Cautarile au fost abandonate pe timpul noptii: in aceasta dimineata au fost constituite din nou echipe de cautare, formate din sase jandarmi montani de la IJJ Braspiatra craiului turist1ov si doi salvamontisti. In jurul ore 15.00, corpul turistului a fost reperat de jandarmii motani si salvamontisti in zona „La lanturi”, pe fundul unei rape adanci de 600 de metri. Interventia a fost foarte grea, din cauza stratului mare de zapada din zona, a ninsorii abundente si temperaturii de -10 grade Celsius.
In paralel, echipe mixte de jandarmi montani si salvamontisti de la Arges i-au escortat in siguranta pe ceilalti patru turisti care au decisesera sa petreaca noaptea de joi spre vineri la refugiu. Cei patru au fost insotiti din Piatra Craiului spre Arges, prin pasul Rucar. Jandarmii au solicitat si ajutorul unui elicopter SMURD pentru a survola zona si pentru a interveni in caz de nevoie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.