Spitalele brasovene cer majorarea alocatiei de hrana pentru pacienti

Spitalele brasovene cer majorarea alocatiei de hrana pentru pacienti

0 507

Managerii spitalelor brasovene s-au plans prefectului judetului, Ciprian Bancila, de faptul ca sumele destinate hranei pacientilor sunt mult prea mici. Cadrele medicale sustin ca din 7 lei de persoana pe zi nu se poate asigura hrana unui om, indiferent de cat de mult s-ar stradui conducerile spitalelor

Managerii spitalelor brasovene s-au plans prefectului judetului, Ciprian Bancila, de faptul ca sumele destinate hranei pacientilor sunt mult prea mici. Cadrele medicale sustin ca din 7 lei de persoana pe zi nu se poate asigura hrana unui om, indiferent de cat de mult s-ar stradui conducerile spitalelor. Ca urmare, prefectul Brasovului a initiat demersurile necesare catre Ministerul Sanatatii pentru ca aceasta suma sa fie majorata.
Daca in cazul unui bolnav adult alocatia de hrana pentru o zi este cuprinsa intre 7 lei si 13 lei, mult mai rau stau lucrurile in cazul copiilor. Acestia pot beneficia de sume cuprinse intre 1,8 lei si 14,5 lei pe zi, bani insuficienti pentru ca un pacient sa poata fi hranit corespunzator.hrana spitale1
Ciprian Bancila, prefectul Brasovului, a trimis o adresa catre Ministrul Sanatatii, prin care cere stabilirea cuantumului necesar hranei zilnice pentru un pacient in concordanta cu cerintele si necesitatile pacientilor.
Prefectul a transmis Ministerului Sanatatii si un memoriu al Asociatiei Noul Spital al Brasovului, in care se cere sprijin pentru construirea unui spital clinic de urgenta de nivel regional.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.