Primăria Braşov – Comisia de Circulaţie vine cu masuri care fluidizeaza si...

Primăria Braşov – Comisia de Circulaţie vine cu masuri care fluidizeaza si mareste siguranta in trafic

0 1414

Asa cum am anuntat Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Braşov s-a pregatit binefacand o mica revolutie in traficul din capitala judetului. Marti, au fost adoptate mai multe modificari care, asa cml acrediteaza cei care o compun, vizează creşterea siguranţei pentru pietoni şi şoferi, precum şi asigurarea unui trafic fluent în municipiul Braşov.
In urma recentelor dispute, în perioada următoare mai multe limitatoare de viteză vor fi scoase de pe strazi şi vor fi introduse, în schimb, semafoare cu buton sau temporizator sau cu sistem antiderapant.
Asa cum au fost discutate si prezentate, va mai fi înfiinţată o trecerede pietoni cu semafor pe strada Iuliu Maniu, în dreptul spitalului Sf. Constantin (mult preamult din punctul nostru de vedere; trecerile sunt prea dese si parca prea se raspunde unor „interventii”) şi se va reveni la „normalitate“ în ceea ce priveşte intersecţia de la sediul IPJ unde o străduţă de cîţiv metri avea, paradoxal, prioritate. Deci va fi modificat drumul cu prioritate la intersecţia N. Titulescu – Dimineţii în sensul că se revine la drum cu prioritate pentru strada N. Titulescu.
giratoriu n
Modificări solicitate sau pentru rezolvarea unor interese
– eliminare limitatoare de pe Calea Bucureşti,
– sens giratoriu Carrefour-Praktiker,
– înfiinţarea unei treceri de pietoni Iuliu Maniu, în dreptul spitalului Sf. Constantin, cu semafor,
– menţinere trecerii de pietoni de pe Calea Bucureşti, intersecţie cu LC Babeş şi cu Soarelui.

 

Sisteme de semaforizare, cu buton sau temporizator,
– Calea Bucureşti, la Metro II;
– Calea Bucureşti, intersecţie cu Berzei,
– Saturn, intersecţie cu Cometei;
– 13 Decembrie, intersecţie cu Turnului;
– 13 Decembrie, în dreptul complexului Isaran;
– Griviţei, intersecţie cu Codrul Cosminului;
– Hărmanului, în dreptul fostului IUS; Hărmanului, în zona Lukoil;
– B-dul Victoriei, la Piaţa Dacia;
– Independenţei, intersecţie cu Valea Jiului.

Membrii din Comisia de circulaţia au mai decis giratoriu1translatarea trecerii de pietoni de pe Calea Feldioarei, din dreptul unităţii militare, în dreptul căminului de familişti (trecerea de pietoni este situată acum înainte de intersecţia cu str. Cascadei, în direcţia de mers spre Stupini şi va fi translatată după intersecţia cu această stradă, înainte de staţia de autobuz, direcţia de mers spre Stupini).
Nici strada Lungă nu a scapat fara mofificari, aici vor fi înlocuite limitatoarele de viteză cu sistem antiderapant, care este un proiect pilot, pe Str. Lungă, intersecţie cu str. Morii şi Str. Lungă, intersecţie cu str. Şcolii.
Din cate s-a lasat sa se inteleaga, în următoarele zile Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Braşov va face o analiză şi a altor treceri de pietoni pentru a se identifica dacă există alte soluţii decît limitatoarele de viteză sau dacă este necesară defiinţarea, înfiinţarea sau translatarea anumitor treceri, analiză care va fi prezentată în următoarea şedinţă a Comisiei de Circulaţie.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.