Trei locuri II si un loc III pentru sagunistii spatiali

Trei locuri II si un loc III pentru sagunistii spatiali

0 465

Cele patru echipe de sagunisti s-au intors de la Conferinta Internationala de la Puerto Rico cu multe cunostinte noi si experiente alaturi de astronauti si oameni de stiinta. Cei 19 elevi brasoveni au obtinut la concursul cu tematica spatiala organizat de NASA patru premii: trei locul II si un loc trei. Peste 2000 de concurenti din intreaga lume s-au intrecut anul acesta in realizarea unor machete de navete spatiale pe care omenirea s-ar putea muta in cazul unei catastrofe

Cele patru echipe de sagunisti s-au intors de la Conferinta Internationala de la Puerto Rico cu multe cunostinte noi si experiente alaturi de astronauti si oameni de stiinta. Cei 19 elevi brasoveni au obtinut la concursul cu tematica spatiala organizat de NASA patru premii: trei locul II si un loc trei. Peste 2000 de concurenti din intreaga lume s-au intrecut anul acesta in realizarea unor machete de navete spatiale pe care omenirea s-ar putea muta in cazul unei catastrofe.
Noua din cele 11 proiecte trimise de sagunistii de gimnaziu si liceu au fost nominalizate in martie la concursul international „NASA AMES Space Settlement Contest”. Premiantii au ajuns cu ajutorul sponsorilor la Conferinta Internationala de la Puerto Rico.
Profesorul de fizica Carmen Tanasescu, coordonatorul echipei Colegiul National „Andrei Saguna” este mandra,  clasa a 9-a a primit un premiu de popularitate pentru o prezentare inedita care a inserat un cantec de exceptie cu un simbol fantastic si o apreciere din partea lui Al Globus, care a propus ca Romania sa fie cea care va organiza una dintre urmatoarele conferinte.
Catharsis, Solenoid, The tree of Life si Hiraeth sunt numele navelor independente de Pamant realizate de sagunisti, pe care oamenii ar putea supravietui in conditii normale.
Cele doua clase de-a XI-a si clasa a VII-a au obtinut premiul II, iar clasa a IX-a premiul III.nasa
Peste 2.000 de participanti din lume au fost inscrisi in competitia de anul acesta cu circa 1000 de proiecte. Proiectul „Hiraeth” este rodul muncii a sapte elevi pasionati de diferite domenii din clasa a XI-a. Naveta lor au pozitionat-o in jurul planetei Marte si ar putea sustine 15.000 de oameni. S-au gandit la toate aspectele: la hrana, la sistemul de energie, la cel medical si chiar la cel politic. Este al treilea an cand sagunistii au participat la competitia care necesita cunostinte de medicina, fizica, astronomie, chimie si din multe alte domenii. Unii dintre ai au fost foarte impresionati de intalnirea cu Allen Stern, cercetatorul care a coordonat proiectul New Horizons, care a trimis un satelit pe Pluto Premiul I a fost anul acesta adjudecat de SUA si China, insa profesoara Carmen Tanasescu crede ca sagunistii ii pot depasi pe castigatori, astfel ca in 2017, cel putin patru echipe de la Saguna, inclusiv elevi de clasa a XII-a, vor participa la conferinta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.