Ce inseamna strategia: „PUNCT! STOP SI DE LA CAPAT?”

Ce inseamna strategia: „PUNCT! STOP SI DE LA CAPAT?”

0 612

Parlamentarii – care se informează, la noi,aproape exclusiv din dezbaterile televizate – cand au fost puşi în faţa dezbaterii strategiei naţionale de apărare a ţării,  gândul lor era în partea cealaltă: ce se va întâmpla cu majoritatea parlamentară dacă Ponta are de gând să lase locul altui prim-ministru? Ce ar fi fost de observat în noua strategie dacă observatorii ar fi avut atenţia focusată pe această lege? De acum înainte nu va mai exista niciun domeniu al vieţii noastre sociale (nici mediul, nici educaţia, nici sănătatea, nici cultura) care să nu fie subiect al strategiei naţionale de apărare. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă că CSAT-ul devine mai important decât Guvernul. În ce scop? Pentru ca statul român să fie scos de sub controlul forţelor guvernamentale politice şi trecut sub controlul forţelor guvernamentale nepolitice (SRI, Justiţie etc.). Stop si de la capat!

De ce era necesară această militarizare soft a statului? Pentru a… curăţa statul de cancerul corupţiei politice? Ei, hai… Se putea face altfel această curăţare? S-a dovedit, vreme de 25 de ani, că nu s-a putut. Dimpotrivă, clasa politică de la noi s-a transformat într-o mafie din ce în ce mai organizată. Adica azi lupta anticorupţie nu mai putea fi dusă prin intermediul forţelor guvernamentale politice. Cine nu înţelege acest impas  se va „lamuri” de Punctul de la care noua strategie naţională de apărare a României îl face… pas cu pas în direcţia unui stat nedemocratic. Cine îl înţelege, se va afla în faţa unei întrebări dogmatice: vor fi atât de înţelepte forţele guvernamentale… nepolitice încât să cedeze, cândva, puterea pe care le-o conferă această strategie, unor forţe politice noi, curate?justice2h

  „ Aş vrea ca în noul meu mandat, doamnelor şi domnilor deputaţi şi senatori, mai mult decât în mandatul anterior, să îmi conving colegii că doar împreună putem schimba percepţia păguboasă care planează asupra serviciilor speciale, care deşi autonome par să nu dea socoteală nimănui. (…) Mai mult decât oricând  este nevoie de un nou cadru legislativ, de o nouă cultură a problematicii de securitate, a declarat Mihai Razvan Ungureanu la investirea oficiala ca sef al Serviciului de Informatii Externe.Citez: „Doar împreună putem schimba percepţia păguboasă care planează asupra serviciilor speciale, care deşi autonome , par să nu dea socoteală nimănui”, Este precizarea din discursul noului sef al SIE.Deşi autonome (n.red-serviciile speciale) par să nu dea socoteală nimănui,declaratia chiar este exploziva. NU o spune un analist, un jurnalist, NU o spune Elena Udrea … Interesant este si apelul lui MRU ca Parlamentul sa controleze REAL serviciile speciale. Aici este importanta si nuanta: NU numai serviciile secrete, ci si toate SERVICIILE SPECIALE. MRU nu este un personaj care sa se joace cu cuvintele. Este de obicei foarte atent la nuante si la mesajele pe care le transmite. Mai ales ca si-a citit atent, discursul. Deci mesajul a fost pregatit. Ce a vrut sa spuna, de fapt? (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.