Surpriza verii – coadă la retragerea titlului de doctor! Tot DNA sa...

Surpriza verii – coadă la retragerea titlului de doctor! Tot DNA sa fie de vină?

0 504

In Romania post Basescu nici doctorii, cei cu titluri universitare, numai sunt in sigurantă, motiv pentru care se leapădă de buna voie de particula „dr” care devine o povara si obiect de anchete de presa sau chiar dosare penale. Mai multe persoane au depus la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) cereri de retragere a titlului de doctor, însă fără a recunoaște încălcarea regulilor academice după cum prevede regulamentul în vigoare, a declarat președintele CNATDCU, Viorel Barbu.
„Au declarat că renunță la titlul de doctor, dar, conform regulamentului în vigoare, ar fi trebuit să suplimenteze această declarație prin recunoașterea încălcării regulilor academice și acest lucru nu l-au făcut. Este vorba de vreo cinci-șase persoane. Au depus cerere de retragere la CNATDCU a titlului de doctor, dar fără recunoașterea încălcării regulilor academice”, a afirmat Barbu.
El a precizat că în cazul acestor persoane procedura CNATDCU se va derula în continuare conform regulamentului în vigoare, iar consiliul va analiza suspiciunile de plagiat.abum

Academia Naţionala de Informaţii a SRI isi pierde …doctorii!!
Multi doctori ai Academiei Naţionale de Informaţii a SRI vor să renunţe la titlul universitar, după acuzaţiile de plagiat lansate în presă. Printre ei sunt foştii ministri de Interne şi apărare Radu Stroe şi Mihai Stănişoara, fostul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu. Cu toţii şi-au obţinut doctoratele sub coordonarea fostului vicepremier Gabriel Oprea.
Pe lista celor care vor să renunţe la doctorat sunt nume care detin sau au detinut functii dintre cele mai inalte in statul roman sau sunt rude cu nume sonore. Iătă inca cateva exemple:
– Loredana Radu – nepoata lui Gabriel Oprea şi fosta avocată a ex-premierului Victor Ponta,
– Adela Loredana Neagu –
fosta secretară a lui Gabriel Oprea, şi ea era doctor în ştiinţe militare,doctorii lui oprea
Mihail Tudose – vicepreşedinte al PSD, deputat şi fostul ministru al Economiei.
Gabriel Licu, procurorul general adjunct al României.

Plagiatul obiect de dosar la Parchetul General
In urma unor investigaţii, unii dintre cei mentionati au fost acuzaţi de plagiat de jurnalista Emilia Şercan care a prezentat probe în presă.
In urma acestor dezvaluiri este şi un dosar deschis la Parchetul General, pe numele unora dintre ei care vizează această infracţiune.
Academia Română de Informaţii s-a prevalat de faptul că aceşti nouă doctori ai săi au încercat să renunţe la titlul,  pentru a nu mai da un verdict de plagiat. Academia Română de Informaţii a spus că nu se mai impune să facă această analiză a plagiatelor, din moment ce ei au renunţat de bunavoie la titluri.
Ministerul Educaţiei a răspuns unei comunicări de presă, după ce ministrul Adrian Curaj a fost demis, în care a spus că cei nouă doctori nu pot renunţa la titlul de doctorat cand vor ei ci doar in conditiile legii. In plus s-a cerut ca Academia Română de Informaţii să facă o analiză şi să spune dacă cei nouă au plagiat sau nu.
Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.