FINANTAREA IN FOTBAL! Administratorul judiciar al FC Braşov cere sprijinul autorităţilor locale...

FINANTAREA IN FOTBAL!
Administratorul judiciar al FC Braşov cere sprijinul autorităţilor locale şi judeţene

0 613

Administratorul judiciar al FC Brașov, Marian Brescan, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că termenul de 3 august, fixat de trIbunal, pentru situaţia echipei braşovene nu poate fi unul fatidic şi că va fi prezentat un plan de reorganizare, care să fie acceptat.
În plus, Brescan susţine că autorităţile locală şi judeţeană, ar trebui să se implice, conform Legii Sportului ,,Noi, cei de la Top Expert SRL, sîntem cei care administrăm FC Brasov. Am reușit să aducem lîngă noi persoane competente, am reușit să reluăm activitatea clubului și să avem un staf format din profesioniști în ale fotbalului. În data de 3 august, la termenul stabilit de Tribunalul Brașov, se vor lua în discuție propunerile făcute de Top Expert că sîntem în activitate și că avem un potențial financiar care ne permite să suținem un plan de reorganizare. Dacă pînă acum nu aveam aceste criterii și se discuta posibilitatea falimentului, iata că acum vom prezenta o soluție de reorganizare viabilă într-un proiect pe doi ani cu posibilitatea de a-l prelungi pe trei ani.
Am trimis două adrese Consiliului Local și Consiliului Județean Brașov în care facem o prezentare de tip juridic a situației în care ne aflăm. Legea Tineretului și Sportului dă autoritate din nivel de guvernanță și obligă la asigurarea dreptului la sport pentru cetățeni.
Apoi, nu este de luat în discuție la această dată un faliment banal patrimonial, respectiv obligații față de creditori în balanță cu niște bunuri materiale. Aici e de luat în discuție, pe baza Legii Tineretului si Sportului, falimentul unei activități, care este exclus tocmai de această lege. Toată lumea, instituțiile de interes central și local, trebuie să se alinieze la acest deziderat și să se mobilizeze. Nu este la opțiunea subiectivă sau nu a celor care reprezintă conducerea instituțiilor. Trebuie să se conformeze la o lege organică, sînt obligați să asigure bază materială și mijloace financiare nu numai la societățile unde sînt ei acționari.fc Brasov

Noi propunem să se preia la nivelul CL și CJ pachetul de 75% cu titlu gratuit, deținut acum de Alexandru Nicolae. Argumentele pe care le avem față de acest acționar sînt că el nu mai are de încasat nimic. A fost exclus juridic de la masa credală, nu va fi o situație de surplus, comparînd elementele patrimoniale cu obligațiile.
Pe acest criteriu de majoritate și pe ceea ce prevede Legea Tineretului și Sportului, respectiv obligația autorităților locale de a susține financiar sportul de performanță, în speță fotbalul, acest lucru este o țintă pe care ei trebuie să și-o propună.
Au posibilitatea legală să susțină un plan de reorganizare, care spunem noi, va fi unul de succes. Nu accept ca din partea autorităților să existe opinii care să dezinformeze în legătură cu legalitatea sau nelegalitatea acordării acestor fonduri. Comunitățile locale sînt obligate să aloce fonduri în egală măsură către entitățile private, dar și către entitățile în care sînt acționare.
Nu trebuie neglijat nici faptul că se vor produce venituri, prin forțe proprii, prin anumite creanțe, cum este și suma pe care o vom încasa din transferul lui Chipciu. Sîntem în discuții și aceștia vor ajunge în conturile noastre și vor fi distribuiți în scopul continuării activității.
Am făcut și propunerea ca peste doi, trei ani, FC Brașov să se poată reprivatiza. Voi face toate demersurile să oblig autoritățile să se implice, să se trezească și să își facă datoria față de cetățeni. Ghidul de finanțare este o chestiune de acces la fonduri în care s-au făcut partipriuri. Sperăm să nu se mai întîmple. Noi asta ne dorim accesul tuturor la fonduri.
Să fim și noi consultați și să vedem dacă este legal, dacă mai poate fi adăugat ceva. Cheia este voința consilierilor să-și arate atașementul față de valorile brașovenilor. Este un vot nu simbolic, ci unul responsabil. Eu știu că FC Brașov are o datorie de 64 de milioane de lei, dar există litigii. ICIM este creditorul pricipal, iar opțiunea lor este să susțină planul de reorganizare”, a
declarat Marian Brescan.
Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.