Antrenorul Academiei Celta Vigo invata romaneste la Brasov

Antrenorul Academiei Celta Vigo invata romaneste la Brasov

1 609

La capitolul fotbal, diferentele dintre copiii din Romania si cei din Spania sunt mult mai mici decat cele dintre spanioli si mexicani. Spune asta directorul tehnic al Academiei Celta Vigo Brasov, Hector Martinez Quijeiro, in ciuda faptului ca ibericii si nord-americanii vorbesc aceeasi limba

La capitolul fotbal, diferentele dintre copiii din Romania si cei din Spania sunt mult mai mici decat cele dintre spanioli si mexicani. Spune asta directorul tehnic al Academiei Celta Vigo Brasov, Hector Martinez Quijeiro, in ciuda faptului ca ibericii si nord-americanii vorbesc aceeasi limba.
Sosit joi la Brasov, Martinez s-a si apucat foarte serios de treaba si participa la toate antrenamentele micutilor de la academia brasoveana.
Antrenorul pe care clubul spaniol Celta Vigo l-a trimis la Brasov sa conduca academia de fotbal infiintata prin asocierea ibericilor cu clubul brasovean Coltea si cu Primaria Brasov, s-a si apucat de treaba.
Vineri dimineata, pe stadionul Carpati, ibericul Hector Martinez le transmitea copiilor de la academie multa energie si le dezvaluia din secretele fotbalului modern.
Martinez spune ca micii fotbalisti din Romania sunt mai apropiati ca mentalitate si stil de cei din Spania decat sunt spaniolii de mexicani. Ibericul considera ca sunt foarte apropiati ca nivelul fotbalistic, chiar daca in Spania este mai buna infrastructura si este un alt mediu.celta vigo1
Martinez spune ca micii fotbalisti brasoveni sunt talentati, baza este foarte buna si va putea lucra la mentalitatea copiilor si la imbunatatirea nivelului fotbalistic al micutilor. Seful academiei de la Brasov spune ca isi doreste ca intr-o luna sa invete limba romana, astfel incat sa poata comunica mai bine cu copiii.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Este extraordinar ce am citit!
    M-ar interesa mai multe amanuntedespre aceasa „academie’ brasoveana!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.