Fiscul contesta insolventa FC Brasov

Fiscul contesta insolventa FC Brasov

0 713

Banii din transferul lui Alexandru Chipciu de la Steaua Bucuresti la Anderlecht Bruxelles ar putea intra in buzunarele lui Ioan Neculaie chiar pe sub nasul Fiscului. Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Brasov a contestat in instanta inlocuirea lichidatorului FC Brasov si modul in care a fost desemnat Consiliul Creditorilor. Fiscul brasovean sustine ca nu este firesc ca firme controlate de Ioan Neculaie sa fie trecute in randul creditorilor

Banii din transferul lui Alexandru Chipciu de la Steaua Bucuresti la Anderlecht Bruxelles ar putea intra in buzunarele lui Ioan Neculaie chiar pe sub nasul Fiscului.
Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Brasov a contestat in instanta inlocuirea lichidatorului FC Brasov si modul in care a fost desemnat Consiliul Creditorilor. Fiscul brasovean sustine ca nu este firesc ca firme controlate de Ioan Neculaie sa fie trecute in randul creditorilor, deoarece, in acest caz, patronul clubului brasovean ar controla deciziile luate in legatura cu Fotbal Club Brasov.
Ioan Neculaie a recurs si de aceasta data la cateva tertipuri. Mai intai, a reusit sa faca in asa fel incat Fiscul brasovean sa nu mai fie creditor majoritar.
Mai mult, peste 50% din debitele inregistrate de FC Brasov sunt catre firme controlate de Ioan Neculaie, astfel ca poate lua ce decizii doreste. Asa s-a ajuns ca administratorul judiciar sa fie inlocuit cu Top Expert SRL, societate care este si administratorul judiciar al ICIM Brasov SA, unul din creditorii FC Brasov. In aceste conditii, AJFP Brasov a contestat in instanta inlocuirea administratorului judiciar si cei trei creditori, SC ICIM Brasov SA, SC Prescon Brasov SA si SC Prescon Piatra Mare SA, firme controlate de Ioan Neculaie. fc Brasov
In ceea ce priveste constituirea Comitetului Creditorilor, AJFP reclama calitatea de membre in acest Comitet a celor trei societati comerciale „avand in vedere faptul ca structura de actionariat cuprinde actionari comuni, iar SC ICIM SA are desemnat in calitate de administrator judiciar TOP Expert SRL care indeplineste functia de administrator judiciar si al Fotbal Club Brasov SA”.
Dupa cum spun specialistii, In procedura de insolventa, controlul Comitetului Creditorilor este foarte important pentru ca asa sunt controlate toate deciziile importante care se vor lua referitoare la impartirea banilor care intra sau blocarea descoperirii unor eventuale nereguli.
Cum FC Brasov se afla in perioada de observatie, nu are dreptul de administrare ridicat, potrivit celor de la AJFP Brasov. Astfel, daca banii pentru transferul lui Alexandru Chipciu de la Steaua Bucuresti la Anderlecht Bruxelles vor intra in contul clubului, acestia vor putea fi gestionati cum crede de cuviinta conducerea clubului, sub supravegherea administratorului judiciar.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.