Din spusele sefilor din administratie municipala si judeteana, despre promisiunile Aeroport si...

Din spusele sefilor din administratie municipala si judeteana, despre promisiunile Aeroport si Spital (1)

0 546
Stirea saptamanii care se incheie ramane desigur intalnirea catorva din varfurile administratiei publice locale pe super temele Aeroport si Spital.
La intalnire au participat alaturi de prefectul Ciprian Băncilă, primarul George Scripcaru, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea si deputatul Gabriel Andronache. Au fost prezentate lucruri vechi, ca fiind noi, adica stadiul de la această oră a celor doua promisiuni electorale Aeroportul de la Ghimbav și construirea unui nou spital.
Practic, din spusele oficialilor, problemele cunoscute legate de terenul viitorului Aeroport sunt la fel de incalcite si nerezolvate desi au trecut cateva luni de la alegerile locale. Hai că nu vă mai minunati!
Din interventii se vede de ce am ramas fară păduri – le-au transformat in „limbă de lemn”. Campion in ale exprimarii ramane in continuare (la putere) prefectul Ciprian Băncilă: „Trebuie să ne coordonăm şi să fim parteneri. Din punctul de vedere al instituţiei prefectului vom acționa cu celeritate. Am avut o întâlnire fermă în luna mai unde s-au exprimat unele puncte de vedere şi cred că putem merge cu toţi în aceeaşi direcţie. Vrem să facem lucrurile în linişte şi cu respectarea legii. Este foarte important că Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean sunt la aceeaşi masă şi au conştientizat că trebuie să realizăm acest obiectiv împreună”.
Domnule prefect, cum sa nu va intelegeti – doar sunteti toti din acelasi partid. Chestia cu independenta lui Scripcaru nu o crede nimeni, fiind confirmata de contracanditatul Chiriches Adrian si de de Dragos David.
Nici președintele CJ Brașov, Adrian Veştea, nu vine cu noutati. Acesta susține că fără a avea o situație juridică certă, nimeni nu poate face nimic în ceea ce privește infrastructura. Refernta nu este intamplator globala, asta pentru ca probabil s-a referit pe langa aeroport (problema teren – actionariat; finantare vom reveni) si la drumuri judetene sau noul spital (nu cel de la Harman ce ne-a fost vanturat electoral peste un deceniu).
Solutia la care s-a ajuns ne-a mai fost comunicata de cateva. Practic se doreste anularea actualei legi si promovarea unui proiect nou semnat de Andronache (PNL) si Emil Nita (PSD), cu un continut care sa corecteze erorile care chipurile s-au strecurat in anexele legii anterioare.

Despre Aeroport și noul spital al Brașovului

Cu pragmatismul cunoscut si cu autoritatea pe care o are in urma mandatelor obtinute, primarul George Scripcaru spune că, pentru Aeropor s-a vorbit prea mult si pur si simplu ar trebui să fie informaţi parlamentarii de Braşov cu ce au de facut. „Este un proiect care le-a fost înaintat, care a fost completat cu toate datele necesare. Acel proiect a parcurs şi etapa de Consiliu Legislativ, care a emis un punct de vedere, iar săptămâna trecută am avut o întâlnire cu dl. prefect şi reprezentanții CJ, cu departamentele juridice, cu directorul Institutului de Cercetare s Cartofului al Sfeclei de Zahăr. Mesajul nostru este ca parlamentarii să suțină acest proiect cât mai repede, pentru a nu mai întârzia, să facă lobby la șefii de partide, la președintele Senatului, pentru a grăbi procedurile de aprobare”.
Despre noul spital sunt multe necunoscute legate de teren si finantare. Intr-o declaratie se afirma ca mai sunt necesare pentru amplasare cca. 11 ha de teren ce vor fi preluate de la Institutul Cartofului.
Pana la urma tot de la primarul George Scripcaru vine „lumina” care dupa mai multe intalniri si discutii cu șefi de instituții, cu cei acare conduc Asociația Noul Spital al Braşovului, spunea: „ne-am întâlnit şi cu ministrul Sănătății și un reprezentant al Ministerului de Finanțe și am stabilit un cadru de lucru și am făcut un material justificativ împreună cu Consiliul Județean, iar Prefectura lucrează la un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului referitor la amplasamentul viitorului spital”.
Vom reveni.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.