Andra Haas (Olimpia CSU Braşov), în echipa României, la europenele de baschet...

Andra Haas (Olimpia CSU Braşov), în echipa României, la europenele de baschet 3X3

0 797

Între 2 şi 4 septembrie cele mai bune echipe de baschet 3X3 din Europa, la masculin şi feminin, îşi dau întâlnire la Bucureşti, , la cea de-a doua ediţie a Campionatelor Europene. La feminin, din echipa României face parte şi Andra Haas, componentă a echipei Olimpia CSU Braşov, o experimentată jucătoare în echipele 3X3. Alături de ea, vor apăra culorile tricolorului, Gabriela Mărginean, Anca Şipoş şi Sonia Ursu, ultima fostă şi ea componentă a echipei braşovene. Echipa României se va confrunta, printre altele, cu Ungaria, pe care a învins-o de mai multe ori pe parcursul sezonului trecut, la turneele Sport Arena Streetball. Din grupa preliminară mai face parte şi Belgia, medaliată cu bronz la prima ediţie a Europenelor, care a avut loc tot la Bucureşti, în Piaţa Universităţii, în 2014.
Competiţia de la Bucureşti, va avea loc în AFI Palace Cotroceni, în zona patinoarului, iar festivitatea de deschidere se va desfăşura vineri, 2 septembrie, începând cu ora 16.45.
În total vor fi 24 de echipe, 12 la feminin şi tot atâtea la masculin, din 16 ţări, care se vor duela pentru titlurile continentale
La băieţi, naţionala României (Bogdan Popescu, Angel Santana, Cătălin Vlaicu şi Cătălin Bordei) va încerca să îşi apere titlul cucerit în competiţia din 2014. O adversară foarte grea pentru ,,tricolori” va fi Rusia, echipă pe care au învins-o chiar pe propriul teren, la precedenta ediţie a Mondialelor, Moscova 2014. Între timp Rusia a cucerit medaliile de aur la Jocurile Europene de la Baku, din 2015 şi este una dintre favorite la Bucureşti. Din programul Campionatelor Europene de Baschet 3×3 face parte şi un incendiar concurs de slam-dunk la care vor participa cei mai buni atleţi din Europa.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.