Persoanele cu dizabilitati au un potential urias

Persoanele cu dizabilitati au un potential urias

0 460

Doua sute de persoane cu dizabilitati din toata tara au oferit baloane cu urari de bine si semne de carte brasovenilor si turistilor din Piata Sfatului. Membri ai Asociatiei „Ridica-te si umbla”, persoanele cu limitari fizice au vrut sa arate ca, desi sunt valizi, au o viata plina de angajamente si riscuri

Doua sute de persoane cu dizabilitati din toata tara au oferit baloane cu urari de bine si semne de carte brasovenilor si turistilor din Piata Sfatului. Membri ai Asociatiei „Ridica-te si umbla”, persoanele cu limitari fizice au vrut sa arate ca, desi sunt valizi, au o viata plina de angajamente si riscuri.
Sub motto-ul „Imi pasa de tine!”, tinerii si adultii cu dizabilitati au oferit ganduri de bine locuitorilor Brasovului si au atras atentia asupra potentialului creativ si comunicativ pe care pot sa-l ofere societatii cei care sunt limitati fizic.
Copii, tineri si adulti s-au simtit cu totii bine in centrul orasului, unde au impartit baloane colorate, semne de carte, mesaje speciale si au cantat:
Nelimitate in multe alte domenii ale vietii, persoanele cu dizabilitati urmaresc schimbarea perceptiei fata de aceasta categorie de oameni, dar si dorinta de a fi integrate profesional si social, prin recunoasterea drepturilor lor si facilitatea accesibilitatii in locuri unde nu au. Cei care au primit baloanele cu mesajul „Multumesc ca existi” din partea persoanelor cu dizabilitati apreciaza foate mult gestul lor facut din suflet. Sunt insa constienti ca aceste persoane merita mai multa atentie decat li se acorda in prezent.dizabilitati piata sfatului1
Asociatia „Ridica-te si umbla” are peste sase ani de activitate si isi desfasoara programele lunare in mod consecvent, in 20 de sucursale.
Numarul beneficiarilor a trecut de 3000 iar cel al voluntarilor peste 1300. In fiecare an, la Stupini, se organizeaza o tabara de vara la care participa membri si voluntari din intreaga tara.
Asociatia isi propune realizarea unui climat de familie intre persoanele cu dizabilitati locomotorii, de vedere si hipoacuzici, si intre voluntari si persoanele cu dizabilitati, uniti prin prietenie, suferinta si speranta. In urmatoarea perioada, si la Brasov va fii infiintata o filiala a asociatie.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.