Sute de transportatori protestează în Piaţa Victoriei – Ordonanţa Guvernului nu este...

Sute de transportatori protestează în Piaţa Victoriei – Ordonanţa Guvernului nu este suficientă

0 391

Sute de transportatori protestează în centrul Capitalei. Deşi Guvenul a decis să îngheţe pentru şase luni preţurile poliţelor pentru asigurările auto obligatorii, transportatorii nu au renunţat la proteste şi vor garanţii că valoarea de referinţă nu se va majora. Piaţa Victoriei va fi ocupată de transportatori între orele 09:00-15:00.
Transportatorii au ieşit în stradă, de la primele ore. Deja centrul Capitalei este blocat de sute de camioane. Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu, a declarat pentru TVR că Ordonanţa Guvernului nu este suficientă şi că va cere Executivului crearea unui grup de lucru rapid pe tema poliţelor RCA.

Apariţia OUG nu a fost suficientă, a venit foarte târziu. Creează premise, dar nu este suficientă din punct de vedere al valorilor tarifelor aşteptate de piaţa de transport şi de cetăţenii plătitori de RCA. La ora 09:00, va fi depus un material la Guvern, prin care cerem constituirea unui grup de lucru rapid pentru a ieşi cu tarifele pe care le aşteaptă toată lumea, a declarat Augustin Hagiu, preşedintee Federaţiei Operatorilor Români de Transport, pentru Telejurnal TVR1.

Federaţia Operatorilor Români de Transport nu au renunţat la protestul de azi, deşi alte federaţii ale transportatorilor au anulat manifestaţia după ce Guvernul a dat Ordonanţa de Urgenţă prin care preţurile poliţelor RCA sunt îngheţate pentru şase luni.

Şoferii vor plăti timp de şase luni acelaşi preţ la poliţele RCA. Transportatorii i-au convins pe guvernanţi că e nevoie de o astfel de soluţie chiar la negocierile pe care le-au avut înainte de şedinţa Executivului.

În termen de 30 de zile, Autoritatea de Supraveghere Financiară va trebui să calculeze preţul de referinţă. Soluţia Guvernului este temporară. Parlamentul, prin noua lege care a trecut ieri de Senat, poate permanentiza acest preţ de referinţă. Drumul se anunţă însă destul de lung, pentru că dezbaterile sunt aprinse. Dovada, discuţiile de astăzi de la Comisia de Buget Transporturi din Camera Deputaţilor.protest-guv-rcamafie

Prin Ordonanţa de Urgenţă, Guvernul a decis cp polişa RCA poate fi achiziţionată chiar şi pentru o lună sau pentru orice alta perioada din an. Dar şi că poate fi suspendată în cazul în care proprietarul maşinii rămâne fără permis sau nu foloseşte autovehiculul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.