Aeroportul Brasov, de tip regional in Masterplanul pe Transporturi

Aeroportul Brasov, de tip regional in Masterplanul pe Transporturi

1 624

Aeroportul de la Brasov se regaseste in Master Planul privind transporturile, aprobat in sedinta de Guvern din 14 septembrie. In acest document, aeroporturile sunt impartite in patru categorii: Aeroport Hub International Major, Aeroport Hub International cu variatia „Strategic International”, Aeroport Regional si Aeroport Regional Mic cu variatia „Aerodrom”. Aeroportul din Brasov-Ghimbav figureaza ca fiind unul regional

Aeroportul de la Brasov se regaseste in Master Planul privind transporturile, aprobat in sedinta de Guvern din 14 septembrie. In acest document, aeroporturile sunt impartite in patru categorii: Aeroport Hub International Major, Aeroport Hub International cu variatiaStrategic International”, Aeroport Regional si Aeroport Regional Mic cu variatia „Aerodrom”.
Aeroportul din Brasov-Ghimbav figureaza ca fiind unul regional. Pentru stabilirea categoriilor de aeroport in Romania s-a plecat de la potentialul fiecarui aeroport raportat la populatia din aria de captare si numarul locuitorilor orasului din zona administrativa in care isi desfasoara activitatea aeroportul.
Brasovul are o populatie cuprinsa intre 50.000 si 350.000 de locuitori, iar populatia din aria de captare depaseste 500.000 de persoane. Este motivul pentru care, in urma analizelor, aeroportul de la Brasov a fost declarat ca fiind unul de importanta regionala.
Totusi, in Master Plan se precizeaza ca „dezvoltarea aeroportului Brasov este conditionata de negocierea cu Comisia Europeana si cu planificarea investitiei in perioada de programare 2020 – 2030. In intervalul 2014-2020, autoritatile locale si judetene din Brasov vor elabora strategia de dezvoltare a aeroportului. Aceasta contine ca indicatori de monitorizare valoarea investitiilor si numarul de locuri de munca create in acest interval. Indicatorii indepliniti sunt o conditie pentru obtinerea finantarii in 2020-2030”.

Vifor Rotar

COMENTARII

  1. Bai nene,senatorii astia …este nebuni?
    Cum sa…planifici „elaborarea strategiei de dezvoltare a Aeroportului” ,
    incepand cu anul …2014,daca azi este… 26 septembrie 2016?
    Senatul asta isi bate joc sub ochii alesilor brasoveni?
    sau erau in concediu…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.