Romania are azi, de ZIUA ARMATEI ROMÂNE, imensa trupă de …27.000 rezerviști!
Armata română de-a lungul timpului nu doar ca s-a acoperit de glorie dar a fost si factorul dominat in constituirea, edificare, consolidarea și apărarea STAULUI ROMAN.
Ne alăturăm tuturor celor care aduc un gând pios cu ocazia zilei ARMATEI ROMÂNE eroilor ce și-au dat viața pentru acest pamânt. Nu este familie de români care să nu fi pierdut cel putin un bunic, un parinte, sau un frate pe campurile de bătalie in războaile Secolului XX. Jertfa lor nu trebuie uitată niciodată!
Serviciul militar obligatoriu desfiintat – fără sa fie pus altceva in loc!
Sunt unul din cei care au făcut serviciul militar (un an și jumătate) atunci când mi-a venit sorocul. Nu sunt singurul care vede că, odată cu desfiintarea serviciului militar obligatoriu (probabil la ordinul unor structuri străine – sunt destui trădători printre cei care ne conduc!), țara a rămas fără apărare. Vedem in jurul nostru ce se intâmpla si mai ales cât de bine te apără o structură ca NATO! Tradiția apărării tării cu o armată bine antrenată și bine dotată, cu un popor instruit, ne-a scutit de multe ori de ocuparea teritoriului sau chiar desființarea țării. Să nu uităm că in 1968 URSS nu a putut să ne aplice același tratament ca Cehoslovaciei, tocmai datorită acestei ARMATE (se zice, și asta cu temei, ca România avea și bomba atomică, acum …nu o mai are!).
Unde suntem si ce se intâmplă azi ne spune ministrul Apararii, Mihnea Motoc, care afirma, intr-un interviu acordat News.ro, ca in Romania nu se pune, in opinia sa, in acest moment, problema reintroducerii stagiului militar obligatoriu, chiar daca „observam, inclusiv si in primul rand, in tari aliate o inclinatie inspre a lua in calcul reintroducerea unei forme de stagiu militar obligatoriu”. Cea mai recenta decizie in acest sens a fost luată de Suedia, care a reintrodus SERVICIUL MILITAR obligatoriu!
Mihnea Motoc vorbeste insa despre „o asteptare inclusiv din partea societatii si, in orice caz, o necesitate din perspectiva institutiei militare de a pune ceva in loc dupa ce stagiul militar, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat”. Potrivit ministrului Apararii, armata Romaniei va avea, din 2017, o rezerva de voluntari de 2.700 de persoane. Oare ce se poate apara cu aceasta IMENSA ARMATA DE VOLUNTARI? Probabil nici pe d.l ministru tehnocrat Mihnea Motoc.
Horia D.R.