A crescut procentul de respingere la verificarea tehnică auto

A crescut procentul de respingere la verificarea tehnică auto

Ultimele modificari in planul normativ-legislativ a bulversat unele domenii de activitate. Azi semnalam doua aspecte legate de zona auto.
După eliminarea timbrului de mediu, a crescut procentul de respingere la verificarea tehnică pentru maşinile rulate din import de la 18 la 23 %.
Şi timpul de aşteptare pentru programări a ajuns să fie mai mare, după cum arată, pentru Radio România Actualităţi, directorul tehnic al Registrului Auto, Cristian Bucur. Acesta declara: „Cel mai mic timp de aşteptare era la reprezentanţa noastră din Călăraşi. Asta înseamnă şase zile, Bucureştiul este imediat cu 15 zile. Avem între 20 şi 30 de zile interval de aşteptare în Muntenia şi în Banat şi, în sfârşit, în Moldova şi Transilvania, interval de aşteptare trece de 30 de zile.”

Preţul carburanţilor evolutii contradictorii?

Evoluţia preţului la carburanţi în România este surprinzătoare, a declarat, cu cateva zile in urma, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
Politicienii de la putere au promis de ceva vreme ca vor dispune o analiza in sistemul de distributie a carburantilor. Ceva se intampla cu acest pret, unul din cele mai mari din Europa, care ar fi trebuit sa scada semnificativ.

Bogdan Chiriţoiu, un personaj care aproape ca a mucegait in functia de preşedintele Consiliului Concurenţei, a declara că instituţia a declanşat o anchetă pentru a afla de ce preţul carburanţilor din ţara noastră a crescut în ultima perioada peste media din Uniunea Europeană şi, mai ales, de ce acest fenomen se menţine de mai bine de un an.

simona-uta-ploiesti

Bogdan Chiriţoiu: „Vrem să înţelegem dacă e, pur şi simplu, o evoluţie economică normală sau altă variantă ar fi: sunt probleme legate de reglementare, ceva… vreun act normativ al statului a crescut artificial costurile pe care le au operatorii şi, în felul acesta, se justifică creşterea preţului sau nu putem exclude a treia variantă, în care companiile sunt, într-un fel, vinovate, deci comportamentul lor ar fi vinovat, situaţie în care, desigur, vom deschide investigaţie care poate să ducă la amendă. Deci, momentan, avem numai această analiză, ea nu duce automat la o sancţionare a companiilor. Dacă vom ajunge să constatăm o încălcare a legii, pragul maxim de amendă este 10% din cifra de afaceri”.
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a promis că este analizată şi evoluţia preţurilor la energie.
Probabil ca patronatul din distributia de carburanti au auzit de ancheta, pentru ca de cateva zile suntem deja cu preturi mai mici la pompa. Adevarata ca este vorba doar de cativa banuti, dar pretul e mai mic.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.