A început războiul SUA-China

A început războiul SUA-China

0 158

Sună ciudat, nu-i așa? Nu s-a anunțat pe nicăieri nimic, dar ciudatul ăsta de Diaconu bagă baliverne. Despre ce e vorba, că doar nu s-a tras niciun glonte încă.
Nu e nimic ciudat. Trebuie doar să vă focalizați corespunzător privirea.
Ce s-a întâmplat în China?
Probabil ați aflat de la trompetele media că treaba e groasă acolo, întrucât bursa s-a prăbușit la minimele istorice ale ultimilor ani. Hmm, nu-i a bună!
Dar de ce s-a prăbușit? Există fundamente?
Evident că nu. China tocmai ce a raportat indicatori economici deosebit de solizi, astfel încât o prăbușire de asemenea proporții e inexplicabilă.
Dar, totuși, se întâmplă. Care-i explicația?
Treburile sunt mult mai oable decât par. Impulsul scăderii a venit pe fondul vânzărilor isterice inițiate de fondurile americane. Acestea acționează coordonat și scot sânge din piață. Nu cred că trebuie să vă subliniez că e imposibil ca, din întâmplare, toți americanii să-și arunce acțiunile în piețe.
Care e scopul?
Chinezii sunt printre cei mai economi oameni din lume, economisind in medie 30% din venit.
Cum depozitele bancare mai degrabă îți toacă banii, pentru a-ți păstra eficient fondurile trebuie sa treci la nivelul următor, adică să investești. Și uite așa au apărut în peisaj investițiile clasice: imobiliarele și bursa.
Chinezii au încredere în cele două investiții deoarece este vorba de încrederea în propria țară. 
Iată că acum începem să înțelegem obsesia mediei occidentale pentru imobiliarele și acțiunile chineze.
Permanent semnalizează că acolo e dezastru, că e o bulă speculativă s.a.m.d.
De ce, e logic.
Dacă reușești să ataci cu succes imobiliarele sau bursa de acolo provoci un deranj social. Simplu, nu-i așa?
Cum s-a desfășurat atacul v-am spus. Americanii aruncă isteric acțiunile pe care le-au acumulat. BlackRock iși vinde chiar și deținerile imobiliare preferând să încaseze o pierdere masivă. S-a dat ordinul „pe sistem” să se arunce toți pentru a provoca panică.
Chinezii au reacționat și ei la randul lor, începând să arunce în piața datoria americană pe care o dețin pentru a-și susține piețele. Însă, conform unor surse fac ceva mai mult: cumpără aur contra datorie americană.
E o acțiune pe care americanii au intuit-o deoarece la ei e in plină desfășurare programul Bank Term Funding Program (BTFP) care in martie ar trebui sa se încheie.
Ce e cu acest program? Băncile au acces la lichidități pe termen de un an contra datorie americană.
Cu alte cuvinte, sunt încurajate să susțină piața internă, având de câștigat bani serioși din asta. E un artificiu care ne arată că ceea ce se petrece acum in China a fost gândit în amănunt.
Paradoxal e că fondurile americane știu că mișcarea lor nu are perspectivă. De aceea ETF-urile cu expunere pe China sunt in creștere pe piețele bursiere occidentale. Paradoxal, nu?
Toată mișcarea însă are o miză clară. Acțiunea e parte a războiului hibrid declanșat de SUA împotriva Chinei.
La fel a fost și cu rușii și iată cum a degenerat în final. Ceea ce ne arată limpede că titlul articolului de față e cât se poate de justificat.

P.S.
Mi-a dispărut dispozitivul cu care mă conectam la telegram, Facebook, mewe, Twitter etc, astfel încât, pe moment, voi activa doar pe blogger.
Vă rog să anunțați acest incident pe respectivele canale(printr-un comentariu la ultima mea postare). Nu vreau ca lumea să se panicheze de pomană.

Autor: Dan Diaconu
Sursa: trenduri.blogspot.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.