A venit căldura, s-a deschis şi sezonul căpuşelor

A venit căldura, s-a deschis şi sezonul căpuşelor

După picnicurile de 1 mai, la Spitalul Judeţean s-au prezentat cinci persoane care au solicitat să le fie scoase insectele din piele. În medie, spun medicii, două persoane muşcate de căpuşe se prezintă zilnic la Urgenţe. La Spitalul de Boli Infecţioase au fost înregistrate în ultima lună două suspiciuni de Boală Lyme, dar sunt aşteptate rezultatele analizelor de la Bucureşti

După picnicurile de 1 mai, la Spitalul Judeţean s-au prezentat cinci persoane care au solicitat să le fie scoase insectele din piele. În medie, spun medicii, două persoane muşcate de căpuşe se prezintă zilnic la Urgenţe. La Spitalul de Boli Infecţioase au fost înregistrate în ultima lună două suspiciuni de Boală Lyme, dar sunt aşteptate rezultatele analizelor de la Bucureşti.
Distracţia de la iarbă verde s-a terminat pentru unii braşoveni la spital. Rezultatele care să confirme sau să infirme Boala Lyme încă nu au sosit de la Bucureşti. Până atunci, cei doi pacienţi primesc tratament acasă. Boala Lyme se transmite prin înţepătura unor căpuşe, dar nu toate aceste insecte transmit această boală.
Medicii spun că în acest an, au fost mai puţini pacienţi muşcaţi de insecte faţă de anul trecut.
Specialiştii vă atrag atenţia să nu vă trataţi singuri dacă sunteţi muşcaţi de căpuşe.
Dr. Ramona Ionescu, medic primar, manager Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, le recomandă celor în cauză să se adreseze serviciului de chirurgie pentru a efectua extracţia căpuşei, după ce au trecut în prealabil pe la medicul de familie pentru a lua un bilet de trimitere.
După extracţia căpuşei, pacientul primeşte şi tratament profilactic cu un antibiotic numit doxiciclină.
Municipalitatea a început, de luna trecută, campania de deparazitare a spaţiilor verzi, care va continua.
Specialiştii vă reamintesc că atunci când ieşiţi în natură să vă îmbrăcaţi în haine albe sau deschise la culoare iar îmbrăcămintea să fie strânsă în jurul încheieturilor mâinii, a gleznelor şi în jurul taliei, astfel încât căpuşele să nu poată pătrunde sub haine.
De asemenea, evitaţi să vă aşezaţi direct pe iarbă. Exista şi substante care se pot aplica pe piele si care îndepartează capușele prin mirosul pe care-l emana.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.