„Aceasta este o zi neagră în istoria țării noastre USA.”

„Aceasta este o zi neagră în istoria țării noastre USA.”

0 91

Ziua întunecată a SUA – „Convingerea lui Julian Assange să pledeze vinovat pentru o crimă pe care nu a comis-o”.

Permițând guvernului SUA să-l oblige pe Julian Assange să pledeze vinovat pentru o crimă pe care nu a comis-o, America s-a condamnat să fie o țară în care a spune adevărul este o crimă.
Presa trebuia să-i servească pe cei guvernați, nu pe guvernanți. Puterea Guvernului de a cenzura presa a fost desființată pentru ca presa să rămână pentru totdeauna liberă să cenzureze Guvernul. Presa era protejată astfel încât să poată dezvălui secretele guvernului și să informeze oamenii.
Doar o presă liberă și neîngrădită poate expune efectiv înșelăciunea în guvern. Iar cea mai importantă dintre responsabilitățile unei prese libere este datoria de a împiedica orice parte a guvernului să înșele oamenii și să-i trimită în țări îndepărtate pentru a muri de febră străină și de împușcături și obuze străine.”

Julian Assange este programat să se prezinte în curând în fața unui tribunal american de pe insula Saipan, unde este de așteptat să pledeze vinovat pentru o singură încălcare a Legii privind spionajul, și anume conspirarea pentru a obține și dezvălui informații despre apărarea națională.
Assange nu este vinovat de nicio crimă. Guvernul Statelor Unite este cel care operează încălcând legea și, prin suprimarea datoriei lui Julian Assange ca editor de a demasca înșelăciunea unei părți a guvernului cu privire la crimele de război comise de militari americani în Irak și alte minciuni și înșelăciuni comise de Departamentul de Stat. și Departamentul Apărării, în desconsiderare flagrantă pentru Primul Amendament al Constituției Statelor Unite.
Supunându-l pe Julian Assange la cinci ani de închisoare, în condiții oribile, într-o închisoare britanică de maximă securitate, unde a fost ținut în izolare 23 de ore pe zi, guvernul SUA a rupt spiritul și voința unui bărbat a cărui cauză ajunsese să personifice problema fundamentală a libertăţii de exprimare.

Raportorul special al ONU pentru drepturile omului, Juan E. Mendez , a declarat că
„[…]izolarea [ca pedeapsă] nu poate fi justificată din niciun motiv, tocmai pentru că impune dureri psihice severe și suferințe dincolo de orice pedeapsă rezonabilă pentru comportamentul criminal și, prin urmare, constituie un act definit [ca]…tortură.”
Fiecare american, indiferent dacă operează ca jurnalist sau pur și simplu cetățean care crede în dreptul fundamental la libertatea de exprimare și la o presă liberă, trebuie să înțeleagă semnificația a ceea ce înseamnă acordul de pledoarie al lui Assange – este un atac frontal asupra libertății de exprimare, răsturnând efectiv decizia de referință a Curții Supreme din The New York Times versus Statele Unite, care a dat naștere cuvintelor lui Hugo Black în apărarea acestei libertăți fundamentale americane.
Să nu existe nicio îndoială: Julian Assange este liber, dar libertatea de exprimare și noțiunea de presă liberă au murit astăzi în America , uciși de pasivitatea noastră colectivă în fața brutalizării lui Julian Assange de către guvernul SUA pentru „crimă” de a-și expune crimele pentru ca toată lumea să le vadă.
Adevărul nu ne mai eliberează.
Mai degrabă, lumina strălucitoare asupra adevărului incomod a devenit o crimă.
America este un loc mult mai rău astăzi decât era înainte ca guvernul nostru să impună acest acord de pledoarie de la Julian Assange.
Aceasta este o zi neagră în istoria țării noastre.

Autor: Scott Ritter
Sursa: Global Research

Notă pentru cititori:
Vă rugăm să faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.
Sursa originală a acestui articol este Scott Ritter Extra.
Drepturi de autor © Scott Ritter , Scott Ritter Extra , 2024.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.